Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Izložba ‘Slobod(n)a fotografija’ otvorena u AK galeriji

U AK galeriji mogle su se ovog vikenda razgledati fotografije pristigle na natječaj “Slobod(n)a fotografija”.

Na izložbi su predstavljeni radovi 24 izabrana autora, a fotografije ostalih autora prijavljenih na natječaj prikazani su kroz video projekciju. Najboljim od najboljih proglašen je rad Maje Medenjak „Razglednica bol“, a odlučio je to stručni žiri kojeg su činili fotograf i profesor na Sveučilištu Sjever Mario Periša, voditelj AK galerije i slobodni umjetnik Vlatko Vincek te likovni kritičar, povjesničar umjetnosti i donedavni ravnatelj koprivničkog Muzeja Marijan Špoljar. Autorica najbolje fotografije predstavit će se sljedeće godine samostanom izložbom u AK galeriji.

Izabrane radove, među kojima su bile i dvije fotografije urednika informativnog portala Drava.info Marka Posavca, fotografirali su: Branka Bagarić, Ivan Brkić, Željko Car, Karlo Dragica, Dražen Eisenbeisser, Maja Gregor, Antonio Grgić, Ivan Gundić, Hrvoje Havaić, Saša Huzjak, Krsto Jakupek, Suzana Jarnjak, Teodora Lukavski, Nina Mataković, Maja Medenjak, Mihael Petrić, Krešo Puklavec, Andrea Radmanić, Vanja Sedlanić, Dinko Šimac, Mario Tomiša, Krunoslav Večenaj i Marija Zahar.

Podsjetimo na kraju da je cilj natječaja bio okupiti autore, fotografe profesionalce i amatere s područja naše županije u jednu otvorenu bazu koja će otvoriti prostor za daljnji dijalog o suvremenoj fotografiji na području županije.

Foto: Teodora Lukavski.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori