Četvrtak, 25. travnja 2024.

Rotorovci odlični u Sloveniji i Austriji

Vozači koprivničkog Biciklističkog kluba Rotor proteklog su vikenda nastupili na dvjema jakim biciklističkim utrkama u Sloveniji i Austriji.

Trojica Rotorovih biciklista – Nino Berta, Vedran Veršić i Branislav Buhić – u subotu su sudjelovali na poznatom cestovnom usponu “38. Juriš na Vršić” kod Kranjske Gore. Riječ je o konstantnom, 15 kilometara dugačkom usponu, ujedno i trećoj u nizu utrka koje se boduju za Schneekoppe Kup. U konkurenciji od 820 vozača iz cijele regije, najbrži Rotorovac bio je Nino Berta koji je uspon svladao za 40 minuta i time osvojio 34. mjesto u svojoj kategoriji. Vedran Veršić na cilj je stigao za 42 minute i 51 sekundu što mu je donijelo 68. mjesto, a Branislav Buhić završio je utrku za 45 minuta te je osvojio 42. mjesto u svojoj kategoriji.

Izvor: bk-rotor.hr
Izvor: bk-rotor.hr

Ovim su odličnim rezultatima Rotorovci došli do sjajnog ukupnog rezultata u Schneekoppe Kupu: kada se zbroje sve tri utrke, Veršić i Buhić na osmom su mjestu u svojim kategorijama.

Dvojica Rotorovih vozača biciklirala su i u Austriji i to u nedjelju na tradicionalnom 25. Parktherme Radmarathonu u Wildonu pokraj Graza. Vrlo tešku brdsku stazu duljine 60 kilometara i s ukupno 1.499 metara penjanja Vladimir Vresk završio je kao 239., a Tomislav Lončar 251.

zatvori