Petak, 19. travnja 2024.

OLIMPIJADA ČITANJA Miklinovečki trećaši ljetne praznike obogatili zabavnim štivom

Učenici trećih razreda koprivničke Osnovne škole “Braća Radić” pročitali su tijekom ljeta 181 knjigu. Na čitanje ih je potaknula Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” pilot projektom “Olimpijada čitanja 2016.” kojemu je cilj bio osvijestiti učenike da pojam knjige i čitanja nije vezan samo uz obaveznu lektiru, već da je itekako korisno, ali i zabavno čitati u slobodno vrijeme.

U periodu od 13. lipnja do 5. rujna učenici su čitali knjige koje su im pripremile knjižničarke, a 49-ero učenika, koliko je sudjelovalo u “Olimpijadi čitanja”, izrazilo je veliko zadovoljstvo ovakvim programom koji ih je potaknuo na čitanje preko ljetnih praznika.

Najčitaniji su bili roman “Heidi: klasik za početnike” Johanne Spyri, s ukupno 17 posudba, roman “Baš sam hepi!” Sanje Pilić te “Maša i ljeto” iste autorice.

Iz Knjižnice su poručili da su knjige koje su knjižničarke odabrale zabavno štivo baš kao stvoreno za slobodno vrijeme, a na popis je bila uvrštena i građa lagana za čitanje prilagođena djeci s poteškoćama u čitanju.

Zadovoljstvo projektom izrazili su i sami učitelji, ali i roditelji koje je iznimno razveselila činjenica što su neki učenici ovim poticajem usvojili i samostalno korištenje knjižničnih usluga.

Knjižničarke, inspirirane ovim pozitivnim povratnim informacijama, spremno očekuju sljedeće ljeto i novu Olimpijadu čitanja, u koju će, nadaju se, biti uključeno još više koprivničkih osnovnoškolaca.

Završna svečanost “Olimpijade čitanja 2016.” održana je u četvrtak na Međunarodni dan pismenosti u školskoj knjižnici, a dodjeli priznanja prisustvovali su učenici 3. a, 3. b i 3.d razreda, njihove učiteljice, knjižničarka i predstavnice koprivničke knjižnice.

Učenici su primili zahvalnice za sudjelovanje u projektu, a najuspješniji razred dobio je i medalje za sjećanje na postignuti uspjeh.

Ustupila Knjižnica i čitaonica "Fran Galović".
Ustupila Knjižnica i čitaonica “Fran Galović”.
Ustupila Knjižnica i čitaonica "Fran Galović".
Ustupila Knjižnica i čitaonica “Fran Galović”.
zatvori