Četvrtak, 18. travnja 2024.

Udruga Kopriva humanitarnom akcijom opremila četvero školaraca

Udruga Kopriva tijekom mjeseca kolovoza uspješno je provela humanitarnu akciju ‘Spremni za školu’ kojom je pomogla četvero školaraca iz dviju obitelji težeg imovinskog stanja s područja grada Koprivnice.

Cilj ove akcije bio je potaknuti građane na humanitarno djelovanje kako bi školarci početak škole dočekali opremljeni potrebnim školskim priborom i opremom.

U sklopu akcije održana je i kreativna radionica, a u četiri navrata na štandovima su se prikupljale donacije. Šestero volontera udruge je kroz sve aktivnosti akcije od pripreme radionica do dostave same pomoći odradilo preko 60 sati volonterskog rada.

— Jako smo zadovoljni odazivom građana, a posebno nas je razveselilo što su se u akciju doniranja uključila i djeca te velika količina prikupljenog pribora i školske opreme — istaknuo je predsjednik Koprive Ivan Funtek. — Prikupljeno je i nešto odjeće, obuće i igračaka. O akciji se pročulo i u Rijeci, odakle je sestrama iz obitelji uključene u ovu akciju stiglo novo prijenosno računalo.

U akciji je prikupljeno i 2.020 kuna, čime je nabavljeno sve što je nedostajalo u donacijama – obuća, donji dijelovi trenirki, čarape i jakne, dok je cjelokupna vrijednost prikupljenih sredstava procijenjena na 3.600 kuna.

— Ovakve i slične humanitarne akcije Udruga Kopriva provodi od samih svojih početaka — kazao je Funtek. — Do sada smo ih organizirali više od deset, a ova se može smatrati jednom od uspješnijih.

Koprivine humanitarne akcije ove se godine održavaju u sklopu projekta M.A.K.S. (Mladi, aktivni, kreativni, solidarni) koji je podržao i Grad Koprivnica.

Izvor: Udruga Kopriva.
Izvor: Udruga Kopriva.
Izvor: Udruga Kopriva.
Izvor: Udruga Kopriva.
Izvor: Udruga Kopriva.
Izvor: Udruga Kopriva.
Izvor: Udruga Kopriva.
Izvor: Udruga Kopriva.
zatvori