Četvrtak, 28. ožujka 2024.

PRIPREMA SE TEREN Pogledajte ambijent u kojemu uskoro počinje Renesansni festival

Renesansni festival, velika manifestacija koja već 11. godinu za redom oživljava ostatke bedema stare koprivničke utvrde, samo što nije počeo.

U tijeku su posljednje pripreme na mjestu koje Koprivničanci među sobom zovu “Bašća”. Dolazite li prvi puta, evo gdje će se sva ta događanja odvijati – i pritom imajte na umu da je sve to u najužem centru Koprivnice.

Podsjetimo, u renesansni mood možete se ubaciti već u četvrtak navečer i to na dva načina: u 19 sati dođite na gradske bedeme koji za ovu priliku nose naziv Festung i pogledajte što su pripremili koprivnički vitezovi, kako domaći obrtnici postavljaju srednjovjekovni sajam, a možete se okušati i u gađanju lukom i strijelom. Mariške će izvoditi renesansne napjeve i sve će to biti osvijetljeno vatrenim majstorijama koprivničkih mušketira. Tu je i kino na otvorenom: od 20:30 u gradskom parku pogledajte filmski klasik Ime ruže iz 1986.

A sve što će se događati narednih dana pogledajte ovdje.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

 

zatvori