Četvrtak, 28. ožujka 2024.

MALVERZACIJE U PODRAVSKOM SUNCU Podignute optužnice protiv Ksenije Vukić i Gordane Kovačić

Nekadašnja ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju ‘Podravsko sunce’ Ksenija Vukić i voditeljica računovodstva Gordana Kovačić suspendirane su sa svojih radnih mjesta.

Razlog suspenzija je podizanje optužnice Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, potvrdila je Dravi.info ravnateljica Podravskog sunca Radmila Popović.

Snimio Marko Posavec.
Radmila Popović. Snimio Marko Posavec.

— Točno je, obje djelatnice su suspendirane s 28. srpnjem. Obavješteni smo da je protiv obje okrivljenice podignuta optužnica za kazneno djelo iz članka 248. Kaznenog zakona. Prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama, ako ustanova sazna da je protiv osobe podnesena optužnica automatski je dužna tu osobu udaljiti s radnog mjesta do obustave kaznenog postupka ili do pravomoćnosti presude — rekla je.

Konkretnije, optužnica je podignuta za kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga za koje je predviđena kazna zatvora do tri godine. Podizanje optužnica protiv zaposlenica Podravskog sunca Dravi.info kratko je komentirao pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski rekavši da Grad želi da se riješi i raščisti financijsko poslovanje Podravskog sunca. Privremeni je to ishod, kaže Ledinski te dodaje da je na njima pričekati daljnji razvoj situacije i da Državno odvjetništvo obavi svoj posao te da će ovisno o tome oni postupati dalje.

Podsjetimo, istragu o mogućim nezakonitostima u poslovanju koprivničkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce” Državno odvjetništvo pokrenulo je prošle godine i to dvije godine nakon zaprimljene kaznene prijave. Sredinom rujna prošle godine, dotadašnja ravnateljica Ksenija Vukić podnijela je ostavku.

zatvori