Četvrtak, 28. ožujka 2024.

MLADEN MAĐER ‘Uđem li u Sabor, evo čemu ću se posvetiti’

Županijski odbor Hrvatske seljačke stranke podržao je Mladena Mađera kao kandidata na listi za Sabor Narodne koalicije u II. izbornoj jedinici.

Što mu znači potpora lokalnih stranačkih kolega, novigradski načelnik rekao je Radio Dravi:

To je sasvim normalno da će mi dati podršku i da će dati sve od sebe da preferencijalnim glasovanjem dobijem što više glasova. Jasno je, s druge strane, da potpora puno znači da se vidi da smo kao članovi županijskog HSS-a jedinstveni.

Predviđanja su da će, ako na izborima pobijedi Narodna koalicija, Mađer koji je 10. na listi u Saboru zamijeniti drugoga na listi, zagrebačkog župana Stjepana Kožića. HSS-ovog kandidata pitali smo stoga koji će mu, dođe li do toga, biti glavni ciljevi u Saboru.

Ima nekoliko važnih stvari za našu županiju: od komunalne infrastrukture preko zdravstva i školstva do poljoprivrede. Tu je i konačna izgradnja nove Obrtničke škole u Koprivnici, kao i izgradnja gimnazija u Đurđevcu i Križevcima, zatim realizacija izgradnje nove pedijatrije… Jasno je da je neophodna i izgradnja onkologije, samo sve ovisi o financijskim sredstvima.

Što se pak tiče poljoprivrednih projekata Mađer ističe, između ostalog, jačanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i mijenjanje Zakona o državnom zemljištu. Zalagat će se, kaže, i za nastavak izgradnje brze ceste do Koprivnice.

zatvori