Četvrtak, 18. travnja 2024.

Što djecu čini sretnom i što vide kada slušaju glazbu?

Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ i u prvim je danima kolovoza pripremila ponešto zbivanja za svoje korisnike i sve druge građanke i građane Koprivnice.

Danas (ponedjeljak) je na rasporedu redovita Pričaonica za djecu predškolske dobi, namijenjena mališanima od četiri godine i starijima. Odgajateljica Marta Kečanović pričat će priču “Što me čini sretnim?”.

Program u utorak također je namijenjen mališanima — čeka ih novo izdanje “Filmova u podne”. Djeca će moći pogledati film po izboru, a iz Knjižnice ih pozivaju da povedu i prijatelje te od 12 sati uživaju u projekciji.

Srijeda je rezervirana za osnovnoškolce. Od 10 sati u Čitaonici tiska održat će se glazbena slušaonica i kreativna radionica “Što vidim kad slušam”. Cilj radionice jest upoznati djecu s pojmom sinestezije te ih motivirati da svoje iskustvo slušanja prenesu kroz crtanje i na taj način razvijaju kreativnost i apstraktno razmišljanje. Slušat će pjesme poznatih izvođača od kojih je jedan i John Lennon. Radionicu će voditi knjižničarka Petra Dravinski.

zatvori