Četvrtak, 25. travnja 2024.

HSS UOČI IZBORA Mađer na listi, Koren nezadovoljan odabirom kandidata

Mladen Mađer, načelnik novigradske općine, definitivno će predstavljati svoj HSS na listi Narodne koalicije u Drugoj izbornoj jedinici.

Kandidate na listama utvrdio je jučer Glavni odbor HSS-a. Mađer je na desetom mjestu, no s vrlo izglednom šansom da bude saborski zastupnik. Naime, na drugom mjestu je zagrebački župan Stjepan Kožić koji bez obzira na izborni rezultat neće napustiti mjesto župana pa bi ga na mjestu zastupnika na Markovom trgu trebao zamijeniti Mađer.

Izvor: hss-kkz.com.hr
Izvor: hss-kkz.com.hr
Koren: Stranačka središnjica zaobišla je temeljne organizacije

Unutarstranačka kandidacijska procedura bila je tema u ponedjeljak održane sjednice Županijskog odbora HSS-a u Koprivnici.

Predsjednik Darko Koren istakao je da se kod sastavljanja liste za našu Drugu izbornu jedinicu nije primijenila dosadašnja praksa kad je postupak kandidiranja počinjao u temeljnim organizacijama. Umjesto da zatraži prijedloge baze, čelništvo stranke je za ove izbore totalno izokrenulo postupak, upozorio je Koren te ocijenio da bi, s obzirom na to da podravsko-prigorska stranačka organizacija već godinama postiže najbolje rezultate, trebala imati ozbiljniji tretman od strane središnjice. No tome usprkos, stoji u priopćenju koji je objavila stranka, Koren će kao predsjednik, ali i cijela županijska organizacija, raditi u interesu stranke poštujući volju većine.

Uz isticanje neslaganja izborom kandidata, županijski odbor HSS-a je zaključio da županijska organizacija stranke u našoj županiji ne može preuzeti odgovornost za rezultate na prestojećim parlamentarnim izborima. Smatra da će zaobilaženje legitimnih tijela stranke na lokalnoj razini prouzročiti mnoge negativne posljedice, a predsjednik Darko Koren dobio je zaduženje o zaključcima upoznati i Glavni odbor HSS-a.

Doznajemo i da su Darko Koren i Goran Gregurek bili protiv izabranih lista.

Spomenimo i da je županijski HSS u svom službenom priopćenju prenio izjavu predsjednika Darka Korena u kojoj stoji: „Moj put je vezan uz HSS i uz vas, svi medijski napisi o mojem daljnjem radu u stranci su nečija nagađanja, spinovi bez osnova. Ja takovu izjavu nikada nikome nisam dao, niti tako ne mislim. Nije nam cilj raditi tenzije, već bismo samo željeli da se u budućnosti poštuje uobičajena procedura koja preferira demokratičnost naše stranke i uvažava jačinu ove organizacije”.

Izvor: hss-kkz.com.hr
Izvor: hss-kkz.com.hr
zatvori