Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Bregovci svečano proslavili Rokovo i dan svoje općine

Mještani Koprivničkih Bregi jučer su, na Rokovo, svečano proslavili dan svoje općine.

Središnji događaj proslave bila je Koncelebrirana svečana Sveta misa na kojoj je bilo nazočno mnoštvo vjernika iz Koprivničkih Bregi i okolnih mjesta, a misu je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak uz domaće župnike i dekanatske svećenike.

Župnik Josip Koščak ujedno je proslavio 30. obljetnicu župničke službe u Koprivničkim Bregima te je nakon mise kao zahvalu Bogu i dobrim ljudima organizirao slavlje za goste i uzvanike u Društvenom domu u Glogovcu.

Udruga prijatelja kulture “Vlado Dolenec” povodom 30. obljetnice župniku je poklonila tortu.

Istoga je dana održan i treći po redu Rokovski sajam. Izlagači su na uređenim štandovima predstavili svoje proizvode koje su posjetitelji mogli razgledati i kušati te vidjeti što se sve nudi u domaćoj proizvodnji. Sajam je otvorio načelnik općine Mario Hudić izrazivši zadovoljstvo odazivom izlagača i posjetitelja te je svima zaželio ugodan boravak u Općini Koprivnički Bregi. Na sajmu su izlagali: OPG Katarina Grčić, OPG Krunoslav Kranjec, Domaća radinost Zorica Vidaković, OPG Vesna Pintar, Rukotvorine od drveta Stjepan Kuhar i Udruga KLAHYPO.

Bogat program proslave Dana općine završio je ugodnim druženjem i zabavom uz pjesmu i ples.

zatvori