Četvrtak, 25. travnja 2024.
Home Aktualno FOTO NATJEČAJ Mislite zeleno i osvojite nagrade

FOTO NATJEČAJ Mislite zeleno i osvojite nagrade

0
FOTO NATJEČAJ Mislite zeleno i osvojite nagrade
Povodom Međunarodnog dana ozonskog omotača, Gradsko komunalno poduzeće Komunalac raspisuje fotografski natječaj ‘Budi IN… Budi GREEN’.

Od sudionika se očekuje da u jednoj fotografiji prikažu motive vezane uz ekologiju, prikupljanje ili zbrinjavanje otpada ili što bi svatko od nas mogao učiniti za zeleniji grad i planet Zemlju. Autori mogu sami izabrati motive na neku od ponuđenih tema, a one su:

• Otpad nije smeće
• Kako pravilno postupati s otpadom
• Misli zeleno
• Moj doprinos zelenijem gradu
• Što činimo da spasimo planet od smeća
• Zaštitimo ozonski omotač

Stanje ozonskog omotača posljednjih se godina pogoršava na globalnoj razini, podsjećaju iz Komunalca, a svatko od nas može nešto učiniti po tom pitanju. Ozonski omotač čuva Zemlju od štetnih utjecaja Sunčeva zračenja, utječe na klimu na Zemlji i atmosfersku raspodjelu temperatura.

Natječaj je organiziran preko platforme Mediapitch, a pravo sudjelovanja imaju svi profesionalni fotografi, amateri i svi građani Republike Hrvatske. Žiri će od pristiglih radova odabrati najbolje vodeći pritom računa o ideji, kompoziciji, kreativnosti, tehničkoj kvaliteti i kvaliteti prikaza zadane teme. Kako biste sudjelovali u natječaju, morate se registrirati na stranici mediapitch.net te tamo odabrati natječaj “Budi IN… Budi GREEN”. U opisu fotografija potrebno je upisati mjesto, vrijeme i opis događaja, uz naravno ime autora.

Natječaj je otvoren do 10. rujna, a više o pravilima i nagradnom fondu možete pročitati na stranicama GKP-a Komunalac Koprivnica.

zatvori