Utorak, 16. travnja 2024.

Naš Dalibor Grubačević osvojio još jednu nagradu za filmsku glazbu

Poznati koprivnički skladatelj, glazbenik i glazbeni producent Dalibor Grubačević dobio je još jedno priznanje za svoj rad. Naime, na Festivalu hrvatskog katoličkog filma na riječkom Trsatu osvojio je nagradu za najbolju glazbu za film „Sve je bio dobar san“ redatelja Branka Ištvančića.

Radi se o dokumentarcu koji prati dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragediju obrane grada Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz emotivnu vizuru njegove majke Lyliane Fournier koja u filmu traga za informacijama kako bi došla do posmrtnih ostataka svog sina te ga dostojno pokopala.

nagrada-grubacevic
Izvor: artizana.hr

— U principu sam s redateljem razgovarao da, kad on montira film, da će mi ga poslati i da napravim nešto nenametljivo i jednostavno. To sam i napravio i evo osvojio nagradu. Svaka nagrada je dobro došla pa sam se i ovoj razveselio — rekao je Grubačević Dravi.info.

Poznati Koprivničanac iza sebe ima brojne nagrade za filmsku glazbu, od kojih posebno treba istaknuti diskografsku nagradu Porin u kategoriji za najbolji album originalne glazbe za kazalište, film i/ili TV te onu za najbolju glazbu u dokumentarnom filmu “Zajedno” redatelja Nenada Puhovskog na 19. Danima hrvatskog filma. Grubačević trenutno radi glazbu za HRT-ov serijal „Neverbalna komunikacija“ te za dva filma.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori