Utorak, 23. travnja 2024.

Znate li kome je u čast postavljena nova skulptura na Gradskoj tržnici?

Nova je skulptura jutros osvanula na koprivničkoj tržnici. Djelo je kipara Branka Mihaca iz Starigrada, a prikazuje Biserku Santor, rođenu Koprivničanku, jednu od najdugovječnijih kumica na Gradskoj tržnici.

Biserka je rođena 1951. godine u poljodjelskoj obitelj, što je i razlog njezine cjeloživotne povezanosti sa zemljom i teškim radom na njoj. Od svoje 15 godine dolazila je na biciklu s prepunim vrećama povrća i voća, no unatoč napornom radu i teškim životnim uvjetima ona je zadržala vedar duh i osmijeh koji nije silazio s lica. Zajedno sa suprugom, na taj je način podigla dvoje djece, koji i dalje rade u poljoprivredi te imaju svoje obiteljsko gospodarstvo i bili su joj velika podrška u svemu.

Svojim predanim radom gospođa Biserka skupila je 50 godina radnog vijeka na Gradskoj tržnici. Svakoga dana, i ljeti i zimi, već od šest sati ujutro na Gradskoj tržnici mogli smo pronaći Bibu koja je imala sve domaće, fino i friško. Puno je kupaca probalo i ponovno se vraćalo po njezin domaći paradajz, češnjak, luk te cvijeće koje je bilo nekako posebno baš kod Bibe. Uvijek je bila vedra i vesela no nažalost ove godine nas je napustila.

U njezinu čast, zakupci Gradske tržnice – njezini kolege, obitelj, Grad Koprivnica i Komunalac dali su napraviti skulpturu svima omiljene Bibe u prirodnoj veličini s posvetom koja će građane grada Koprivnice i njegove posjetitelje dočekivati na tržnici.

zatvori