Utorak, 26. ožujka 2024.

Piškornica kupuje Prizmu VV i postaje jedan od najvećih sakupljača otpada u županiji

Skupština Piškornice jučer je Upravi dala zeleno svjetlo za kupnju komunalne tvrtke Prizma VV iz Malog Otoka. Ova akvizicija značajan je poslovni potez koji će Piškornicu učiniti jednim od najvećih sakupljača otpada na području Koprivničko-križevačke županije.

Rekao je to Dravi.info direktor Piškornice Mladen Jozinović te pojasnio:

Ovom akvizicijom Piškornica ulazi u biznis sa sakupljanjem i obradom otpada. Jačat ćemo primarnu selekciju. Društvo Prizma VV planiramo preimenovati u Piškornica transporti. Putem te tvrtke nudit ćemo usluge sakupljanja i obrade otpada, održavanja zelenila, zimske službe i svih onih popratnih poslova koji su potrebni jedinicama lokalne samuprave. Vjerujemo da s tim poslovima ima prostora za naše širenje, osobito u susjednim županijama.

Tako će Piškornica za 3,8 milijuna kuna preuzeti stopostotni udio u tvrtki koja ima 6 milijuna kuna godišnjeg prihoda i kontinuiranu dobit od pola milijuna kuna u posljednjih deset godina. Uz organski rast i širenje poslovanja ova će investicija biti brzo otplaćena, kaže Jozinović.

A direktor Prizme Dražen Vlah rekao je da je njegova obitelj odlučila prodati tvrtku jer im je nakon 23 godine djelovanja naša županija postala premala za njihovo djelovanje. Zaključili su da je upravo Piškornica pouzdan partner za širenje na druga područja.

I dalje planiramo raditi, čak i više nego što smo radili do sada. Zato smo se i odlučili na strateško povezivanje i jačanje firme jer je naša intencija i dalje širenje, rad i preuzimanje novih tržišta. Smatram da ćemu uz tako jakog partnera puno lakše osvajati nova tržišta i nastaviti pružati kvalitetnu uslugu na kakvu su navikli mještani općina u kojima je naša firma do sad djelovala.

Vlah će i dalje ostati direktor u tvrtki, a kao važnu ističe i činjenicu da, usprkos prodaji, u Prizmi i nakon prodaje ostaju raditi svi zaposlenici. Poptisivanje ugovora kojim Piškornica kupuje Prizmu najavljeno je za idući tjedan.

zatvori