Četvrtak, 18. travnja 2024.

OLIMPIJADA ČITANJA Miklinovečki trećaši natječu se tko će pročitati više knjiga

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” pokrenula je s Osnovnom školom “Braća Radić” pilot projekt pod nazivom “Olimpijada čitanja 2016.”.

Želja im je potaknuti djecu na čitanje i tijekom ljetnih praznika pa će u natjecanju kojemu je cilj što više pročitanih knjiga sudjelovati učenici 3.a, 3.b i 3.d škole u Miklinovcu. Popis knjiga pripremljen je na Dječjem odjelu koprivničke Knjižnice, rekla je Dravi.info knjižničarka Ida Gašpar:

Na popisu ima različitih žanrova, a najviše humorističnih romana, romana za razonodu koji inače nisu na popisu lektire i to nam je bio osnovni kriterij da privučemo djecu da čitaju ono što im nije nametnuto i obavezno. Od dvadesetak naslova ima i nekoliko laganijih za djecu koja imaju poteškoća u čitanju. Popis je dosta šarolik i ima za svakog ponešto.

Miklinovečki trećaši tako će, između ostalog, moći čitati Sanju Pilić i zbirku priča “Baš sam hepi” ili pak poznate “Dnevnike Pauline P” Sanje Polak. Nakon svake pročitane knjige popunjavat će odgovarajući upitnik o sadržaju, što će razredu donijeti bod.

Iako je slogan Olimpijade “Važno je sudjelovati, a ne pobijediti”, razred koji skupi najviše bodova dobit će zlatne medalje.

Koprivnička olimpijada u čitanju traje do početka rujna, a proglašenje najboljih održat će se povodom Međunarodnog dana pismenosti.

zatvori