Četvrtak, 28. ožujka 2024.

NIBA TOURS vodi vas u Klagenfurt i legendarni Minimundus!

Prve dane ljeta iskoristite za posjet jednom od najljepših starih gradova u Austriji – Klagenfurtu, uz obilazak vjerojatno najpoznatijeg minijaturnog svijeta na svijetu – Minimundusa.

Turistička agencija NIBA Tours u subotu, 25. lipnja organizira jednodnevni izlet autobusom u Klagenfurt i Minimundus. Autobus polazi u 5:00 iz Virovitice te u 6:00 iz Koprivnice. Nakon ugodne vožnje kroz Sloveniju i Austriju stići ćete u koruški Klagenfurt na Wörtherseeu, najtoplijem i najvećem alpskom jezeru koje cijele godine privlači ljubitelje vode i sunca.

Klagenfurtski stari grad jedan je od najljepših u Austriji, što potvrđuje i činjenica da je trostruki dobitnik diplome “Europa Nostra”. Pratitelj putovanja povest će vas u razgledavanje katedrale Sv. Trojstva, Alter Platza, stare i nove vijećnice, Landhausa, Sv. Egida te Neuer Platza s fontanom zmaja. Nakon toga predviđeno je slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti te potom odlazak do Minimundusa – najpoznatijeg parka minijaturnih građevina koji sadrži preko 150 minijatura najpoznatije svjetske arhitekture, napravljenih u mjerilu 1:25. Tu je Kineski zid, Kip slobode, Bazilika sv. Petra, dvorac Hochosterwitz, Sydneyska opera, londonski Tower, Bijela kuća, Taj Mahal, Eiffelov toranj, makete europskih vlakova, Space Shuttlea itd.

Nakon Minimundusa, slobodno vrijeme do polaska natrag provest ćete u najpopularnijem ljetovalištu na Wörtherseeu gdje možete uživati u prekrasnom krajoliku. Polazak iz Klagenfurta predviđen je za 18 sati, ali može se i izmijeniti prema željama grupe.

Cijena aranžmana na bazi 40 putnika iznosi 190 kuna, a više informacija, kao i cijene ulaznica za Minimundus i vožnju brodom po Wörtherseeu, možete saznati na stranicama agencije NIBA Tours.

zatvori