Četvrtak, 18. travnja 2024.

Odabrano 400-tinjak učenika kojima će Županija pokušati osigurati besplatne obroke u školi

Koprivničko-križevačka županija pokušat će za četiristotinjak najsiromašnijih učenika osnovnih škola kojima je Županija osnivač osigurati besplatne obroke u školi. Podsjetimo, radi se o projektu Ministarstva socijalne politike i mladih pod nazivom ‘Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva’ za kojeg su financijska sredstva osigurana iz Europskog socijalnog fonda.

Na koji je način Županija odlučila kome bi besplatni obrok bio najpotrebniji rekao je Dravi.info koprivničko-križevački dožupan Ivan Pal:

Skupili smo sve podatke, imali smo odličnu suradnju s našim osnovnim školama, i imamo dvjestotinjak učenika čije su obitelji korisnici stalne socijalne pomoći. Isto tako, projekt je namijenjen i nekim drugim kategorijama učenika koje smo mogli samo odabrati u dogovoru s ravnateljima. Odabrali smo obitelji s više djece i obitelji samohranih roditelja, a za koje škole znaju da ne žive u izobilju. Na taj način smo došli još do tristotinjak učenika.

U daljnjoj pripremi prijave za projekt, koju moraju poslati do prvog dana srpnja, izabrat će se njih četiristotinjak, pojašnjava zamjenik Pal te dodaje:

Gledamo da to napravimo na način da to bude izbudžetirano do krajnje granice. Ako nešto od toga bude odbijeno, neka bude, ali na taj način će besplatan obrok biti omogućen velikoj većini onih kojima je to zaista potrebno.

Kojim učenicima će na kraju biti osigurani besplatni obroci u školi znat će se, prema riječima zamjenika Pala, najkasnije do početka školske godine.

zatvori