Četvrtak, 18. travnja 2024.

KVALIFIKACIJE Podravec protiv Prugovca lovi Drugu ligu

Ovog vikenda past će odluka o putnicima u Drugu županijsku nogometnu ligu. Nakon prva dva kola kvalifikacija Gornja Rijeka i Prugovac imaju po tri boda, a torčanski Podravec je na začelju bez boda.

U prošlom kolu Torčanci su u susretu s Gornjom Rijekom imali vodstvo od 2:0 te su bili na pragu osiguranja statusa drugoligaša. Ipak, do kraja utakmice su primili tri pogotka i izgubili s 2:3 što nam je donijelo pravu malu dramu u kvalifikacijama. Naime, prije posljednjeg kola koje se igra u nedjelju između Prugovca i Podravca sve tri ekipe imaju šansu za odlazak u rang više.

Torčancima odgovara pobjeda bilo kojim rezultatom dok ih remi ili poraz ostavljaju u Trećoj ligi, a u viši rang sele Prugovac i Gornja Rijeka. U slučaju pobjede Podravca s 1:0, 2:1 ili bilo kojom pobjedom većom od jednog gola razlike u Drugu ligu s njima će Gornja Rijeka. U slučaju pobjede s 4:3, 5:4, 6:5 i tako dalje, Torčancima će se pridružiti i Prugovčani. Posljednja od mnogobrojnih opcija je da Podravec u nedjelju pobijedi s 3:2. U tom slučaju bi Prugovac i Gornja Rijeka igrali majstoricu ili, ako se tako dogovore, ždrijeb bi odlučio koja momčad ide u rang više.

Puno pametniji bit ćemo nakon nedjeljne utakmice koja se igra na križevačkom Gradskom stadionu s početkom u 18 sati.

zatvori