Petak, 19. travnja 2024.

Koprivničkim učenicima i dalje besplatni udžbenici

U koprivničkoj gradskoj upravi nastavljaju s projektom osiguravanja školskih udžbenika osnovnoškolcima.

Doznala je to Drava.info od gradskog pročelnika za društvene djelatnosti i europske poslove Darka Ledinskog. On je odgovorio i na konkretno pitanje što na kraju školske godine s gradskim udžbenicima?

Svi oni kojima su udžbenici sufinancirani za 70% ili financirani sa 100% moraju udžbenike vratiti u škole. Svi oni drugi, kojima je nabava udžbenika sufinancirana u manjem iznosu, mogu, ako žele, vratiti udžbenike u škole i time ostvaruju pravo i mogućnost da u sljedećoj školskoj godini dobiju rabljene udžbenike na korištenje.

I oni koji su uspjeli posuditi rabljene udžbenike mogu ih također vratiti u škole i tako ponovno ostvariti pravo na posudbu rabljenih udžbenika, kaže pročelnik Ledinski te upozorava da će se udžbenici vraćati u dogovoru sa školama, najvjerojatnije zadnjeg dana nastave.

Odgovorni u Gradskoj upravi pripremaju i ostale odluke koje će omogućiti da koprivnički učenici najesen spremno startaju u novu školsku godinu. Osim točno definiranih kriterija za sufinanciranje ili financiranje udžbenika i konkretne provedbe toga posla, Ledinski najavljuje da će, u skladu s koprivničkom tradicijom, osnovnoškolce prvog dana nove školske godine na klupama dočekati i kompleti bilježnica.

A za izvrsnih 880 koprivničkih učenika i njihovih mentora, ekskluzivno nam je najavio Ledinski, u četvrtak 9. lipnja će točno u podne u Domu mladih biti održan veseli tulum izvrsnosti. Zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić organizira im koncert grupe Tragovi i naravno prigodne darove. Jedan od prioriteta gradskih politika je, kaže pročelnik Ledinski, omogućiti mladim Koprivničancima kvalitetno obrazovanje.

zatvori