Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Zrinski trg traži način da osigura udžbenike i srednjoškolcima

Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice, uputio je danas u eteru Radio Drave čestitke svim učenicima, ali i njihovim nastavnicima te roditeljima na uspjesima koje su postigli u školskoj godini što je na izmaku.

Ponovio je da Grad nastavlja sa stvaranjem uvjeta za kvalitetno obrazovanje svojih mladih građana. Gradska uprava ujedno traži i mogućnost da osigura udžbenike i srednjoškolcima, najavio je Jakšić:

“Vrtimo” neke opcije. Naravno da ne možemo obuhvatiti sve. U skladu s vlastitim mogućnostima, probat ćemo nešto komunicirati s Koprivničko-križevačkom županijom i nakon toga, ako uspijemo to organizirati, izaći ćemo pred javnost.

Jakšić je istakao i da je svjestan problema s uvjetima u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić, kojoj za normalan rad kronično nedostaje prostor, ali i specijalna plesna podloga neophodna za nastavu u plesnoj školi. Izrazio je uvjerenje da će dio tih problema biti riješen tijekom ovog ljeta.

A kad je pak riječ o svečanosti otkrivanja Spomenika hrvatskoj slobodi na Florijanskom trgu, Jakšić je odbio optužbe o opstrukciji od strane gradskih službenika te je rekao da je Gradska uprava odradila sve što je Odbor za branitelje zatražio:

Mi smo sve dopise poslali onako kako je od nas traženo. U stalnom smo kontaktu s ljudima iz Odbora za branitelje. No moramo biti svjesni da ne može gradska vlast Grada Koprivnice, kao ni Odbor za branitelje Grada Koprivnice naređivati i Predsjednici i Vladinom protokolu tko će doći ili tko neće doći. Imaju i oni svojih obveza. Mi ćemo pokušati lobirati koliko to možemo, ali nemamo totalni upliv u to. Predsjednica ima jako puno svojih obveza, a kad govorimo o ministrima, oni vjerojatno danas ni ne znaju hoće li ta Vlada 24. lipnja funkcionirati i postojati. U ponedjeljak imamo Odbor za branitelje i vjerujem da ćemo nakon toga izaći s jasnijim porukama i dogovorom te da se neće događati optužbe za kojima stvarno nema potrebe jer je dosad sve funkcioniralo korektno.

Koprivnički branitelji, naime, žele da na svečanost otkrivanja spomenika dan uoči Dana državnosti dođu i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, premijer Tihomir Orešković i predsjednik Sabora Željko Reiner, no iz njihovih protokola dosad u Koprivnicu nisu stigli nikakvi odgovori.

zatvori