Četvrtak, 18. travnja 2024.

Slab odaziv na prvi ‘Sportski odmorko’, ali organizatori ne odustaju

‘Sportski odmorko’, program kojeg organizira Udruga koprivničkih kineziologa, održan je jučer na igralištu Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski. Iako je ideja programa obogatiti društveni život koprivničkih školaraca tijekom ljetnih praznika, jučer je privukao samo petero djece.

Pravi razlog slabog odaziva kineziolozi nam nisu nam znali reći. Po koprivničkim osnovnim školama ostavili su 300 letaka pa vjeruju da su osnovci bili informirani o programu koji su organizirali za njih. Poligoni s preprekama, štafetna natjecanja te natjecanja u nekoliko timskih sportova očito nisu bili dovoljni da privuku osnovnoškolce na školsko igralište.

Što su razlozi slabog odaziva djece, možemo samo nagađati. Je li to želja za odmorom nakon naporne školske godine, slaba organizacija i promocija ili neatraktivna ponuda sadržaja, teško je reći.

Ipak, jučerašnji slab odaziv nije pokolebao koprivničke kineziologe koji su za utorak 21. lipnja najavili novi “Sportski odmorko”, nakon kojeg slijede još tri: 28 lipnja te 5. i 12. srpnja. Podsjetimo, prilikom prijava roditelji moraju potpisati suglasnost da njihovo dijete sudjeluje u programu Sportskog odmorka.

zatvori