Petak, 19. travnja 2024.

Dadiljama tisuću kuna po svakom čuvanom djetetu

Današnjim potpisivanjem ugovora nastavljeno je sufinanciranje dadilja u Koprivnici.

Točnije, prema riječima pročelnika za društvene djelatnosti i europske poslove Darka Ledinskog, riječ je o sufinanciranju djece i njihovog smještaja:

Ono što je najvažnije, uvijek su nam u interesu naša djeca o kojoj vi brinete. Grad ne sufinancira vaše obrte, već Grad sufinancira djecu. Jesu li ta djeca smještena u gradskom vrtiću, privatnom ili obrtu za čuvanje djece, nama je svejedno. Važno je da dijete bude zbrinuto i želimo to dokazivati i jučer i danas, a posebno sutra.

Podsjetimo, Grad sufinancira djelatnost dadilja s tisuću kuna po djetetu koje ima prebivalište na području grada te čiji roditelji s kojima žive u zajedničkom kućanstvu također imaju prebivalište u Koprivnici.

Na tome što su odlučili pomoći roditeljima u sufinanciranju cijene smještaja u ime šest obrta za čuvanje djece, koliko ih trenutno ima u našem gradu i u kojima boravi 67-ero djece, zahvalila je prva koprivnička dadilja Snježana Smolak te dodala da se nada i daljnjoj suradnji:

Dvije i pol godine je prošlo kako smo otvorili obrt, a nakon toga su se otvarali svi sljedeći. Zadovoljni smo sa svime, nadamo se još boljoj suradnji i da će nam i Grad i dalje pomagati u svemu što bi nas moglo zakočiti.

U Koprivnici u proteklih godinu dana nema djeteta koje ne može ostvariti vrtićki smještaj, a u tome su pomogle i koprivničke dadilje, rekao je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić:

Tu ste nam sa svojom, ja bih se usudio reći, hrabrošću, svojim trudom i radom uskočili i pomogli, a hvala bogu da ste na taj način pomogli i sebi i samozaposlili se.

Podsjetimo na kraju i da Grad može odobriti inicijalna sredstva za pokretanje obrta pružanja usluga dadilje na području grada i to u iznosu do 12 tisuća kuna.

zatvori