Srijeda, 27. ožujka 2024.

LJETO NA ŠODERICI Što nas sve čeka na obalama Podravskog mora

Pred nama je nikad bogatije Ljeto na Šoderici. Pod budnim okom i uz potporu Turističke zajednice Koprivničko-križevačke i Općine Legrad više od dvadeset događanja priprema desetak organizatora.

Nakon pet godine, RockLive festival od ove seli na Šodericu, nakon trogodišnje stanke na Podravsko more vraća se Partyloop Open Air, treću godinu za redom podravski studenti pripremaju Showdericu, drugu godinu za redom gledat ćemo predstave Kerekesh teatra na otvorenom i uživati na Country vikendu te Belupo triatlonu. I ove godine vjerni Šoderici bit će Moto klub Roosters koji najavljuje 19. Moto miting.

Direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc istaknuo je na današnjoj tiskovnoj konferenciji da će Šoderica ove godine ponuditi za svakoga ponešto. – Ova 2016. pokazuje da bi Šoderica u punoj mjeri trebala živjeti. Naša je namjera bila da Šoderica postane mjesto za koje ljudi imaju percepciju da se tamo stalno nešto događa, na kojem se mogu zabaviti, rekreirati, opustiti, zabaviti, kulturno uzdizati i da je to mjesto na koje treba otići – rekao je.

Da je Šoderica živnula može se, prema riječima načelnika Općine Legrad Ivana Sabolića, osjetiti i na interesu privatnika koji su počeli otvarati sve više ugostiteljskih objekata. – Ove godine ćemo zauzeti sve pozicije koje su atraktivne, imat ćemo i prehranu i piće po prvi puta nakon nekoliko desetaka godina – najavio je.

Službeno otvorenje Ljeta na Šoderici planirano je za 10. lipanj, no i prije toga, 29. svibnja, održat će Fitness show na kojem će se prezentirati zdravlje i vježbanje, najavio je njegov organizator Darko Belušić.

Tradicionalni 19. Moto miting koji će trajati od 17. do 19. lipnja obilježit će nastup grupe Let3 te nezaobilazni erotski show i mnogobrojne moto igre. I ove će godine miting biti humanitarnog karaktera – sakupljeni novac donirat će Udruzi osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice.

Ljubitelje elektronske glazbe razveselit će povratak Partyloop Open Aira na Šodericu nakon tri godine stanke. 24. i 25. lipnja na Podravskom moru nastupit će Miss Sunshine iz Osijeka, Stanny Abram iz Slovenije i DJ Krnya iz Križevaca čiji će nastup upotpuniti Ferzzo na električnoj gitari.

Udruga mladih Koprivnice drugu godinu za redom organizira predstave Kerekesh teatra na otvorenom. Prva predstava od ukupno pet, Bog Ivač znova, bit će izvedena 30. lipnja, a svaka sljedeća izvodit će se svakog drugog četvrtka.

Na Showderici, čiji su organizatori ove godine pripremili i šator u slučaju da 22. i 23. srpnja padne kiša, kao što im se dogodilo prošle godine, će nastupiti Radiology. Ostale izvođače podravski studenti predstavit će u idućih nekoliko tjedana.

Iz Kampusa na Šodericu dolazi i RockLive festival koji će Podravsko more okupirati od 11. do 13. kolovoza. Šesto izdanje ponovno dovodi uvijek aktualni Elemental, a ove godine ugostit će i jedan od legendarnih svjetskih punk bendova, talijanski Los Fastidios, jedan od najpoznatijih makedonskih bendova Bernays propaganda, varaždinsku repericu Diyalu te bend Antitodor.

Najveću manifestaciju u povijesti svog kluba priprema Športsko ribolovni savez Koprivničko-križevačke županije. Kadetski kup Hrvatske okupit će 56 ekipa, a tom će se prigodom otvoriti i nova natjecateljska staza, koja je prema riječima predsjednika Saveza Ivana Petaka, san ovdašnjih ribolovaca. Kup će se održati od 1. do 3. srpnja.

Sportska udruga “Veliko srce” promovirat će zdravi život kroz drugi Belupov triatlon. Rekrativni triatlon ove će godine biti upotpunjen i utrkom za osobe s poteškoćama kako bi se i na taj način promovirao sport. Na Šoderici će se trčati, plivati i voziti bicikl 7. kolovoza.

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županija svojim će Country vikendom upotpuniti i ovako raznoliki sadržaj. Kino na otvorenom, plesne skupine iz inozemstva i nastup riječkog country sastava Crooks & Straights samo su neka od događanja koje će održati od 5. do 7. kolovoza.

Uz sve to Svjetska udruga za digitalnu detoksikaciju 9. srpnja organizira Obiteljski dan, Idea 16. srpnja priprema Fišijadu, a Športsko ribolovni klub Koprivnica 31. srpnja Kup Šoderice. U kolovozu će se još održati Beer throne challenge kojeg organizira Idea, Noa endless summer Hangara 18 i Kup Zlate Bartl Športsko ribolovnog kluba Podravka.


Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

zatvori