Četvrtak, 28. ožujka 2024.

KOPRIVNICA VOLONTIRA Pripremite rukavice, uređivat ćemo dječje igralište i gradski park

U sklopu ovogodišnje manifestacije “Hrvatska volontira” Koprivničanci će uređivati dječje igralište i klupe u gradskom parku.

Volontersku akciju u našem gradu i ove godine organizira Udruga Kopriva kroz svoj program Volonterski centar Koprivnice u suradnji s Gradskim komunalnim poduzećem “Komunalac” i uz podršku Grada Koprivnice.

Akcija će trajati dva dana, 20. i 21. svibnja. Prvog dana akcije uređivat će se dječje igralište na Trgu Kralja Krešimira – obnavljat će se određene sprave, igračke i klupe i čistit će se pješčanik. Početak akcije zakazan je za 16 sati.

Drugi dan će se uređivati klupe u gradskom parku. Stari i dotrajali dijelovi će se mijenjati te će se klupama bojanjem dati novi sjaj. Subotnja akcija počinje u 14 sati kod paviljona.

Iz “Koprive” pozivaju sve sugrađane koji stanuju u blizini igrališta, ponajprije roditelje djece koja igrališta koriste, volontere upisane u bazu volontera Volonterskog centra Koprivnice, zaposlenike Komunalca i Grada Koprivnice da sudjeluju u akcijama kako bi kroz darovano vrijeme zajedno uljepšali igralište za svoje najmlađe sugrađane te kako bi najljepši i najveći gradski park zasjao u još ljepšem svijetlu.

Potrebne materijale, boje, kistove i slično osigurat će Komunalac, na vama je samo da ponesete zaštitne rukavice.

Spomenimo na kraju da se ovogodišnjom manifestacijom “Hrvatska volontira” želi povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva.

zatvori