Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Nicolò Sertorio održao predavanje u sklopu Dana karijere

Poznati američki fotograf Nicolò Sertorio jučer je gostovao u koprivničkoj Osnovnoj školi ‘Antun Nemčić Gostovinski’, što je ujedno bio i prvi dio programa njegovog gostovanja u Koprivnici.

Nemčići su tako imali jedinstvenu priliku prvi vidjeti njegove najnovije radove, a Sertorio im je održao i zanimljivo predavanje o tome kakvo je zanimanje fotografa, zašto se odlučio na odabir te karijere i kakve su razlike između umjetničke i komercijalne fotografije.

Komunikacija na engleskom jeziku Nemčićima nije bila problem, a Sertoriu su postavili i nekoliko pitanja. Zanimalo ih je koristi li puno Photoshop i što misli o “fotošopiranju”, koja mu je najdraža od njegovih fotografija i slično.

Kalifornijski je fotograf u OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” došao na poziv da održi predavanje o svom zanimanju u sklopu “Dana karijere”, što je osobito bilo zanimljivo učenicima koji i sami fotografiraju i snimaju. Uručili su mu i prigodan poklon.

Podsjetimo, Sertoriovo gostovanje u Koprivnici nastavlja se i danas te traje sve do subote. Večeras u 17 sati zajedno s Christianom Wrightom, savjetnikom za tisak i kulturu pri Američkom veleposlanstvu u Zagrebu primit će ga gradonačelnica Vesna Želježnjak s predstavnicima Gradske uprave, Muzeja grada Koprivnice i koprivničke Turističke zajednice. Izjave za medije predviđene su za 17:45, nakon čega – u 18 sati – u Galeriji Koprivnica slijedi otvorenje izložbe “Nicolò Sertorio: On the Road”. Od 21 sat na redu je after party u Kulturno-kreativnom centru Pixel gdje će Sertorio prikazati neke svoje najnovije radove i u neformalnom druženju razgovarati s posjetiteljima.

zatvori