Srijeda, 17. travnja 2024.

FOTO Dan muzeja u znaku bunkera, mostova i drugih oblika kulturnih krajolika

Organizatori jučerašnjeg obilježavanja Međunarodnog dana muzeja u Koprivnici zadovoljni su održanim programom.

Za razliku od Noći muzeja, kojoj je cilj privući što veći broj posjetitelja, Međunarodni dan muzeja ciljano privlači publiku koja kritički promišlja o određenim temama. Jučer je to u Koprivnici bilo očuvanje nepokretne kulturne baštine, s posebnim osvrtom Antonia Grgića na bunkere iz prve polovice dvadesetog stoljeća, ali i na željeznički most kod Botova koji bi, umjesto da bude srušen, mogao postati Muzejom Drave. Bila je tu i izložba fotografija kulturnih krajolika Koprivnice i okolice više autora koju je pripremila mlada kustosica Maša Zamljačanec, a glavni događaj, dakako, bila je izložba fotografija Nicola Sertoria.

– Došla je ona publika koja promišlja o tome što se događa oko nas. Nije došla publika koja se divi umjetninama već ona koja promišlja o tome treba li u kulturnom krajoliku Podravine nešto sačuvati ili ne. Zaključak sviju nas je bio da kao zaštićeno kulturno dobro treba sačuvati i bunkere i željeznički most – kazao je nakon manifestacije ravnatelj koprivničkog Muzeja Robert Čimin.

Sinoćnjim programima u Galeriji Koprivnica odazvalo se nešto manje od 300 posjetitelja, zadovoljno je zaključio ravnatelj Čimin.

http://drava-info.hr/2016/05/foto-nicolo-sertorio-on-the-road/

zatvori