Utorak, 23. travnja 2024.

ŽNL Knapić debitira s Dravom u Molvama, napeto u Drugoj ligi

Pred nama su 19. kola Prve i Druge županijske nogometne lige. Na vrhu tablice slika je sve jasnija, naročito u Prvoj ligi gdje Tehničar ima ogromnih 16 bodova prednosti. U Drugoj pak Drnjančani bježe Ferdinandovcu četiri boda te su glavni favoriti za prvo mjesto. No, krenimo redom.

Na vrhu sve je jasno, Tehničar ima ogromnu prednost i prvo mjesto ne može doći u pitanje. No, borba za opstanak sve je kompliciranija. Čak pet momčadi ne može mirno spavati jer ih od dna dijeli svega jedan ili dva loša rezultata.

Program kreće već u subotu s dvije utakmice. U Cvetkovcu će lider prvenstva igrati protiv Fugaplasta, a u Križevcima se igra derbi kola. Drugoplasirani Kloštrani pokušat će u gostima sačvati svoju drugu poziciju, no to im neće biti nimalo lako jer su Križevčani puni samopouzdanja, naročito kada znamo da u proljetnom dijelu prvenstva nisu doživjeli ni jedan poraz.

Svoju premijeru kao trener novigradske Drave imat će Valentin Knapić i to u gostima kod Mladosti u Molvama koja je, unatoč četiri pobjede u pet proljetnih kola, još uvijek u grčevitoj borbi za opstanak. U velikoj opasnosti su i Bratstvo i Prekodravac koji će u međusobnom susretu tražiti nove bodove koji su im od životne važnosti.

U ostalim susretima Panonija će pokušati svladati Legrađane, sesvetska Drava igra protiv Osvita, a u Ivancu će snage odmjeriti Sloga i Tomislav.

Utakmice u Cvetkovcu i Križevcima na rasporedu su u subotu, a sve ostale igraju se u nedjelju, sve od 17 sati.

Druga ŽNL

U Drugoj županijskoj nogometnoj ligi na rasporedu je 19. kolo koje nam donosi dva velika derbija. Susret prvog i četvrtog, Drnja i Starigrada, dvoboj je dviju neporaženih momčadi u proljetnom dijelu prvenstva. Iako su Starograđani daleko od prvog mjesta sigurno je da će s posebnim motivom igrati nedjeljnu utakmicu nošeni svojim vjernim i brojnim navijačima. Drnjančani su, kao i uvijek, veliki favoriti u ovom susretu, a posebno će ih zanimati kako će se stvari rasplesti u drugom derbiju ovog kola.

Naime, na koprivničkom Gradskom stadionu snage će odmjeriti Tehnika i Ferdinandovac. Tehnika je svoje šanse za prvo mjesto vjerojatno prokockala kiksevima u prethodna dva kola, ali će sigurno biti tvrd orah za drugoplasirani Ferdinandovac kojem je pobjeda, za nastavak borbe s Drnjem, imperativ.

U Gotalovu će GOŠK igrati drugu utakmicu u nizu na svom terenu, a hoće li doći i do druge pobjede u nizu vidjet ćemo u nedjelju kada igraju protiv Hrvatskog bojovnika.

U ostalim susretima posljednjeplasirani Polet gostuje u Sigecu, Mladost u Bregima igra protiv Viktorije, a prvu utakmicu 19. kola već u subotu od 16 sati igraju Miklinovec i hlebinska Lipa.

Prva ŽNL – 19. kolo

Subota, 16. travnja
16:00
Cvetkovec: Tehničar 1974 – Fugaplast
Križevci: Križevci – Mladost (Kloštar Podravski)

Nedjelja, 17. travnja
16:00
Podravske Sesvete: Drava – Osvit
Kunovec: Bratstvo – Prekodravac
Koprivnički Ivanec: Sloga – Tomislav (Sv. Ivan Žabno)
Peteranec: Panonija – Graničar (Legrad)
Molve: Mladost – Drava (Novigrad Podravski)

Druga ŽNL – 19. kolo

Subota, 16. travnja
16:00
Koprivnica: Miklinovec – Lipa

Nedjelja, 17. travnja
16:00
Gotalovo: GOŠK – Hrvatski bojovnik
Sigetec: Mladost – Polet
Koprivnički Bregi: Mladost – Viktorija
Herešin: Omladinac – Reka
Drnje: Tomislav – Starigrad
17:30
Koprivnica: Tehnika – Ferdinandovac

Treća ŽNL Koprivnica – 17. kolo

Nedjelja, 17. travnja
10:00
Botinovec: Rudar – Sabarija
16:00
Rasinja: Rasinja – Tehničar 1974
Koprivnica: Močile – Udarnik
Selnica Podravska: Drava – Jadran Galeb
Torčec: Podravec – Zagorec

Treća ŽNL Đurđevac – 13. kolo

Nedjelja, 17. travnja
15:00
Novo Virje: Graničar – Bilogorac
Gornja Velika: Bilogora – Bušpan
Repaš: Repaš – Mladost (Podravske Sesvete)
16:00
Mičetinac: Mičetinac – Prugovac
Glogovac: Rudar – Vinogradar

Treća ŽNL Križevci – 17. kolo

Nedjelja, 17. travnja
16:00
Bočkovec: Kalnik – Sokol
Gornja Rijeka: Gornja Rijeka – Ratar
Veliki Raven: Mladost – Čvrstec
Sv. Petar Orehovec: Prigorje – Dragovoljac
Ruševac: Ruševac – Mladost (Carevdar)

zatvori