Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Koprivnica promašajima ispustila dva boda

Nogometaši Koprivnice u 23. kolu Treće HNL istok na koprivničkom Gradskom stadionu podijelili su bodove s ludbreškom Podravinom, rezultatom 1:1. Iako bismo mogli reći da su Zeleni osvojili bod, puno točnije bi bilo da su izgubili dva.

Od samog početka utakmice koprivnički je trećeligaš dominirao travnjakom. Igrači trenera Želimira Mešnjaka bili su rastrčani i agresivni što je pritisnulo goste na vlastitu polovicu s koje su rijetko odlazili. U takvoj igri samo je pitanje vremena bilo kada će povesti Koprivničanci, a to se desilo sredinom poluvremena. Odlično je odigrao povratnu loptu Munivrana, a na nju je naletio Leko koji snažnim udarcem pod samu gredu donosi veliko slavlje domaćinima. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao iako se dominacija naših igrača nastavila.

U drugom poluvremenu vidjeli smo klasično nogometno pravilo: ako ne zabiješ, dobiješ. Pomalo je nevjerojatno što su sve igrači Koprivnice uspjeli promašiti ili zakomplicirati ispred gostujućeg vratara. Velike prilike propuštali su napadači Koprivnice, a onda im se to osvetilo u samoj završnici utakmice. Izgubio je jednu loptu Srbljinović u otvaranju akcije, gosti su ju prebacili na bok i centrirali, a najbolji igrač gostiju, Valjak, ostaje sam na drugoj stativi i donosi veliki bod Podravini.

Iako je zaželio i ostvario četiri boda u svoja prva dva susreta na klupi Koprivnice, trener Želimir Mešnjak nikako nije mogao biti zadovoljan nakon utakmice: – Ova ekipa ima problem: još se uvijek igra nogometa, još uvijek nismo shvatili ozbiljnost situacije. Isto nam je idemo li sami na golmana na 1:0, 3:0 ili na 10:0. Normalno, kada promašiš šest-sedam zicera na utakmici to ti se obije o glavu. Nama preostaje sada posvetiti se utakmici u Bijelom Brdu gdje moramo otvorenog garda krenuti na tri boda. Ništa nije izgubljeno, osvojili smo zacrtana četiri boda iako je pomalo apsurdno da smo dobili Slaviju, a danas odigrali neriješeno. Međutim, znali smo da će današnja utakmica biti teža s psihičkog aspekta i na kraju su ovi mladi momci podlegli tom pritisku… ali ništa, idemo dalje, kolo po kolo i ja sam uvjeren da će sve ovo dobro završiti.

Napokon se i na utakmicama Koprivnice skupio nešto veći broj gledatelja pa je još veća šteta što odličnu predstavu do same završnice utakmice naši nogometaši nisu okrunili pobjedom.

Zelenima slijedi utakmica u Bijelom Brdu protiv petoplasiranog BSK-a koja je na rasporedu u nedjelju s početkom u 16:30.

zatvori