Subota, 20. travnja 2024.

SLAVEN BELUPO Farmaceuti protiv Splita traže nastavak pozitivnog domaćeg niza

Nogometaši Slaven Belupa u 27. prvenstvenom kolu na Gradskom stadionu u Koprivnici igraju protiv petoplasiranog Splita. Gosti su trenutno dva mjesta i deset bodova ispred Slaven Belupa ,a u dosadašnja dva međusobna susreta naši nogometaši nisu uspjeli svladati Splićane.

Utakmicu je najavio trener Slaven Belupa, Željko Kopić.

Čeka nas izuzetno zahtjevna utakmica. Ono što smo htjeli dobiti s izostancima Delića, Ejupija i Međimorca jest da se vrate u normalan trenažni proces i da dočekaju tri sljedeće utakmice u što kvalitetnijem stanju; to smo i ostvarili. Tako da očekujemo utakmicu u dobrom raspoloženju, sa dobro odrađenim tjednom i učinit ćemo sve da dođemo do nova tri boda na domaćem terenu.

Zdravstveni bilten momčadi izgleda vrlo dobro. Osim golmana Blaževića zbog ozljede, nedostajat će i Filip Ozobić zbog tri žuta kartona. Svojem debiju bliži se i Nikola Pokrivač koji marljivo radi dva puta dnevno i s kojim je Kopić vrlo zadovoljan. Oko prvih jedanaest naš trener nema velikih dvojbi.

Što se tiče sastava, najvjerojatnije će to biti: Rozman, Purić, Međimorec, Musa, Štiglec, Christensen, Paracki, Jambor, Ejupi, Delić i Savić.

Kapetan Slaven Belupa, Mateas Delić, smatra da je Split odlična momčad koja svoju igru bazira na agresiji i duelu, ali za pobjedu ima jednostavan recept.

Kao protiv Zagreba i protiv Osijeka. Moramo dati sve od sebe, od prve minute biti agresivan, raditi presing, ganjati ih po cijelom terenu i ginuti svi jedan za drugoga i tako jedino možemo doći do pobjede.

Trener i kapetan slažu se da je momčad Slaven Belupa u pozitivnom stanju i da je napredak sve vidljiviji, a priliku za pokazati to imaju već sutra. Utakmica počinje u 15 sati na Gradskom stadionu u Koprivnici.

zatvori