Srijeda, 24. travnja 2024.

POLUFINALE KUPA Može li Slaven Belupo na Rujevici ponoviti uspjeh star devet godina?

Nogometaši Slaven Belupa večeras će u gostima igrati prvu utakmicu polufinala Kupa protiv Rijeke. Zanimljivo je da su 2007. godine isti protivnici igrali međusobno, također u polufinalu, a bolji u dva susreta bio je naš Slaven Belupo.

Nakon poraza od Splita u prošlom prvenstvenom kolu, trener Željko Kopić nije bio nezadovoljan pristupom i angažmanom, ali ga je zabrinuo nedostatak konkretnosti. Današnja utakmica prilika je za ispravak subotnjeg dojma. Ove sezone Slaven i Rijeka međusobno su odigrali tri susreta, a sva tri završila su bez pobjednika, rezultatima 3:3, 0:0 i 1:1. Trener Kopić o sastavu nije htio konkretno, ali najavljuje da će igrati igrači koji su maksimalno spremni. U sastavu sigurno neće biti Blaževića i Međimorca koji sutra ide na operaciju nakon loma ruke, a najupitniji za večerašnji susret su Paracki i Christensen.

Siguran sam da možemo biti dobri, biti pravi. Rijeku smo analizirali, svjesni smo njihove kvalitete, svjesni smo se da su se u odnosu na jesen još više pojačali, ali Kup je takvo natjecanje u kojem svatko ima pravo na ambiciju i sigurno nismo došli do ove točke natjecanja da odemo dolje bez cilja. Naš cilj je ostvariti rezultat koji će ostaviti otvorena vrata za uzvratnu utakmicu.

Za Rijeku naš trener kaže da je stabilan klub s odličnim trenerom koji je favorit kako u Kupu, tako i u prvenstvu. Rezultat koji bi ga zadovoljio bio bi bilo koji koji ostavlja mogućnost da u domaćem uzvratu Slaven Belupo ostvari plasman u finale Kupa.

Što se tiče dodatne motivacije igračima, tehnički direktor Robert Kerovec rekao je da će premije za mogući prolazak u finale Kupa biti sukladne s klupskim pravilnicima. Podsjetimo, svoj put do polufinala Kupa Slaven Belupo ostvario je pobjedama nad Tehničarem iz Cvetkovca, Šibenikom i Osijekom.

Večerašnji susret igra se na Rujevici s početkom u 18 sati.

zatvori