Petak, 19. travnja 2024.

POLUFINALE KUPA Slaven poražen na Rujevici, Christensenov prvijenac daje nadu za uzvrat

Nogometaši Slaven Belupa večeras su u polufinalu Kupa, u četvrtom međusobnom susretu, prvi puta ove sezone poraženi od Rijeke. Bolji su bili domaćini s rezultatom 2:1. Iako su Farmaceuti izgubili utakmicu, nada u prolaz još uvijek postoji.

Nije Slaven na željeni način otvorio utakmicu. Samo 15 minuta bilo je dovoljno Rijeci da dođe do dva pogotka i natjera koprivničke navijače da pomisle kako je pitanje finalista Kupa riješeno. Poveli su domaći već u 10. minuti pogotkom Bezjaka koji je spremno dočekao jednu odbijenu loptu pred vratima Slavena i pospremio ju u gol pored nemoćnog Rozmana.

Bio je to pogodak koji je dao dodatna krila Rijeci pa je sljedeći gol pao svega pet minuta kasnije. Paracki je izgubio loptu na centru, ona je u brzoj kontri došla do Mateia koji solo prodorom po boku dolazi do situacije jedan-na-jedan s Rozmanom i snažnim udarcem pod gredu povećava na 2:0. Nakon tog gola, iako se dominacija Rijeke nastavila, utakmica se malo primirila pa su i naši nogometaši došli do daha, ali bez konkretnih prilika. Tek je u 44. minuti zaprijetio Jambor udarcem s 18 metara.

Drugo poluvrijeme donijelo nam je opasniji Slaven. Iako je Rijeka i dalje držala loptu u svojim nogama, nije bila tako opasna kao u prvom dijelu. U 56. minuti Delić je zabio gol, ali on je poništen zbog zaleđa, no u 71. minuti Slavenu se vratila nada za prolaz u finale. Lopta je došla do Purića na desnom boku, on ju je izvrsno centrirao, a zimska akvizicija Christensen odlično glavom smjestio loptu iza golmana Rijeke Vargića.

Do kraja utakmice domaćini su na sve načine pokušali doći do još jednog pogotka koji bi im olakšao uzvratnu utakmicu u Koprivnici, no što Rozman, što greda nisu im to dozvolili.
Christensenov pogodak ostavio je nadu našim nogometašima da mogu izboriti pobjedu i prolaz u finale Kupa na domaćem travnjaku Gradskog stadiona. Ta je utakmica na rasporedu 5. travnja, najvjerojatnije u 18 sati.

PRVA UTAKMICA POLUFINALA KUPA: Rijeka – Slaven Belupo 2:1 (2:0)

Rijeka – Rujevica
Suci: Mario Zebec, Borut Križarić, Marko Stolnik; Četvrti sudac: Marko Stolnik.
Strijelci: 1:0 Bezjak (10′), 2:0 Matei (15′), Christensen 2:1 (71′).

RIJEKA: Vargić, Ristovski, Samardžić, Mitrović, Bertoša, Bradarić. Maleš, Tomasov (od 83. Balaj), Gavranović (od 63. Močinić), Matei (od 67. Roshi), Bezjak.

SLAVEN BELUPO: Rozman, Barić (od 46. Purić), Edson, Musa, Štiglec, Jambor, Christensen (od 88. Gregurina, Paracki, Delić, Križman (od 61. Savić), Ozobić.

zatvori