Petak, 26. travnja 2024.

SASTANAK KOD MINISTRA Piškornica ne ide u reviziju

Direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica Mladen Jozinović i koprivničko-križevački župan Darko Koren sastali su se jučer s novim ministrom zaštite okoliša i prirode Slavenom Dobrovićem.

Cilj sastanka bio je informirati ministra o projektu RCGO-a Piškornica kao i dogovor o daljnjim koracima u njegovoj realizaciji. Novi ministar na sastanku je istaknuo podršku Piškornici, rekao je Dravi.info direktor Centra Mladen Jozinović:

Nema dvojbe da projekt ide dalje u smjeru kako je to bilo i definirano. Rokovi ostaju isti za realizaciju projekta i očekujem da ćemo uskoro dobiti poziv Ministarstva da predamo aplikaciju za povlačenje sredstava.

Bio je to ključni sastanak jer, kako kaže direktor Jozinović, njime je potvrđeno da Piškornica neće biti obuhvaćena revizijom sustava centara o kojoj se u zadnje vrijeme puno govori u medijima.

S ponosom mogu reći da naš projekt neće biti revidiran u tom kontekstu. Mi smo sami projektno-tehničku dokumentaciju prilagodili potrebama i principima koje zahtijeva Europska komisija, ali i onima koji su u nacrtima nove direktive.

Ministar Dobrović zakazao je novi sastanak za četrnaest dana na kojem će tražiti još neke konkretne odgovore i izvode iz projekta. Nakon toga, direktor Jozinović smatra da bi se cijela stvar trebala finalizirati.

zatvori