Utorak, 26. ožujka 2024.

PAO I VARAŽDIN Mladi rukometaši korak bliže završnici prvenstva

Mladi rukometaši Koprivnice Hangar 18 u nedjelju su ostvarili veoma bitnu pobjedu na putu do završnice prvenstva Hrvatske. U svojoj Prvoj ligi za dječake B, u gimnazijskoj dvorani svladali su vršnjake iz Varaždina s rezultatom 14:13.

Prvo poluvrijeme obilježila je igra gol za gol, stoga ne čudi rezultat na poluvremenu – 6:6. U drugom poluvremenu rukometaši Antonija Pranjića dobrom obranom stvarali su prigode za lake pogotke iz kontre i polukontre te su na taj način došli do rezultata 12:8.

Iako su svi mislili da je utakmica riješena, opuštanje naših mladih rukometaša dalo je priliku Varaždinu da se vrati u susret. Priliku su iskoristili i vratili se na 13:13. Srećom, još jednom je proradila brza kontra Koprivničanaca nakon koje zabijaju za 14:13. Gosti svoj posljednji napad nisu uspijeli iskoristiti pa je slavlje naših rukometaša moglo početi.

Trener Pranjić bio je zadovoljan pobjedom, ali ne i pristupom svojih igrača pred kraj utakmice. – Svaka utakmica igra se 40 minuta, a bilo kakvo opuštanje može značti poraz – rekao nam je naš trener koji se zahvalio mnogobrojnoj publici koja je gromoglasno pružala podršku našim dečkima.

U posljednjem kolu prvenstva naši mladi rukometaši igraju protiv Čakovca i Preloga.

RK Varaždin – RK Koprivnica – Hangar 18 13:14 (6:6)

Igrali su: Canjuga, Sinjeri, Bogdanić, Sinković, Veh, Miklošić, Evačić, Jadan, Janeković, Mikačić, Pranić, Hemetek, Mikulić, Treščec, Jakupanec, Smiljan, Bogomolec, Šoštarić. Trener: Antonio Pranjić.

zatvori