Petak, 19. travnja 2024.

MINISTAR TOLUŠIĆ ‘Koprivničko-križevačka županija spremna je za europske projekte’

Prvi ovogodišnji Kolegij gradonačelnika i općinskih načelnika Koprivničko-križevačke županije održan je danas u Križevcima.

Sjednici je prisustvovao i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić s pomoćnikom Tomislavom Jurendićem i suradnicima. Ministar Tolušić o podravsko-prigorskim projektima koji se pripremaju za izvlačenje sredstava iz europskih fondova ima samo riječi hvale.

Ova županija je spremna za europske projekte. Ima dosta građevinskih dozvola, razvijaju se i ruralna područja i ja samo mogu reći da Ministarstvo regionalnog razvoja stoji na raspolaganju i tu smo za punu suradnju. Želimo da nam Županija kao i do sada, zadnja dva mjeseca, bude partner. Ovo je jedno novo poglavlje – partnerstvo, suradnja i prijateljski odnos koji će doprinijeti što većoj apsorpciji novca iz europskih fondova.

Za povlačenje sredstava iz europskih fondova pripremljeno je, prema riječima koprivničko-križevačkog župana Darka Korena, više od 260 programa vrijednih oko 2,5 milijardi kuna. Za njih župan očekuje potporu Ministarstva.

Očekujem svesrdnu podršku Ministarstva regionalnog razvoja za koje smatram da je ključno u putu Hrvatske u razdoblju koje je pred nama.

Župan napominje i da je od toga 53 projekta s izdanom građevinskom dozvolom vrijednosti 362 milijuna kuna te da, kad se tome dodaju akumulacija Koljak u Đurđevcu i Centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica, imamo preko milijardu kuna vrijednih projekata s građevinskim dozvolama.

Uoči sjednice Kolegija, ministar Tolušić sa suradnicima obišao je i gradilište Razvojnog centra i tehnološkog parka u Križevcima.

zatvori