Srijeda, 27. ožujka 2024.

Maja Ištvan Krapinec: Biciklin je postao jedan od brendova Koprivnice

Maja Ištvan Krapinec nova je predsjednica Oldtimer kluba Biciklin. Članica je toga kluba od samog osnivanja, 12 godina, i obnašala je dužnost članice Upravnog odbora i potpredsjednice kluba.

Svoji izbor obrazlaže logičnim potezom tijekom smjene generacija u klubu koji je postao jednim od prepoznatljivih simbola grada. – To je i jedan od razloga zbog kojih sam prihvatila ovu veliku obavezu, ali i čast koju su mi ukazali. Želja mi je nastaviti na dobroj tradiciji. Aktivni smo i izvan Koprivnice, družimo se s prijateljima u Sloveniji i Mađarskoj, a posjetili smo i puno gradova u samoj Hrvatskoj. Tijekom svih ovih godina postali smo jako popularni i zamijećeni.

Old timer klub Biciklin postao je jedan od brendova Koprivnice, podsjeća Ištvan Krapinec. – Jako puno smo se angažirali oko postavljanja spomenika biciklu. Ovo je zaista izvanredan projekt koji smo realizirali. Mislim da je proširio glas o našoj Koprivnici i po našim aktivnostima i po ovom jedinstvenom spomeniku. Kad nam u Koprivnicu dođu gosti, volimo obići replike starih bicikala i pokazati i sve drugo što imamo u našemu gradu.

Nova predsjednica Biciklina kao najvažnije manifestacije ovoga kluba ističe tradicionalno prvosvibanjsko biciklističko okupljanje koje je ujedno svojevrsna priprema za drugu veliku manifestaciju – Festival biciklizma i biciklističke rekreacije što se tradicionalno održava početkom lipnja.

– Početkom lipnja naši su gosti djeca vrtićke dobi i školarci, osobe s otežanim kretanjem te druge udruge. Riječ je o našoj centralnoj manifestaciji na kojoj okupljamo mnoge prijatelje bicikla i biciklizma

Ovo je prilika i za podsjetiti da je Biciklin imao izuzetno agilnog tajnika, Zlatka Blažekovića. Tko je novi tajnik?

– Da, ovo je prilika zahvaliti našem prijatelju Zlatku. On i dalje ostaje u Upravnom odboru dok je tajničke poslove od njega preuzela Nada Novak.

Kako planirate pribaviti novac potreban za planirane programe?

– Za sada puno toga financiramo kroz kotizacije i članarine. Naše smo programe prijavili i na natječaje Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, čiju podršku smo stalno do sada imali. Jedan od značajnijih sponzora naših programa je sve ovo vrijeme i koprivnička tvrtka Renotex. Vjerujemo da ćemo njihovu potporu imati i dalje, ali potreban novac tražimo i iz drugih izvora, poglavito iz raznih fondova. Nije nam strana ni ideja da ove naše dobre programe, u kojima surađujemo s prijateljima iz Slovenije i Mađarske, kandidiramo za financijsku potporu Europske unije.

Još samo recite, koliko vas Biciklina ima?

– U klubu je evidentirano 97 članova. 50 nas je izuzetno aktivno. Ima nas puno, ali pozivamo i druge sugrađane da nam se pridruže i postanu članovi naše udruge. Dovoljno je imati stari bicikl i dobru volju za sudjelovanje u našim aktivnostima. Ideja imamo i za nove programe, stoga dođite.


Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

zatvori