Srijeda, 27. ožujka 2024.

Košarkaši Koprivnice osvojili naslov prvaka i osigurali prolaz u regionalno doigravanje

Kadeti Košarkaškog kluba Koprivnica osvojili su prvo mjesto u svojoj ligi te su na taj način osigurali plasman u regionalno doigravanje. U ključnom dvoboju za naslov prvaka naši su košarkaši u derbi susretu 12. kola pobijedili vršnjake iz Virja rezultatom 87:75.

Činjenica da je Koprivnici trebala pobjeda veća od četiri poena razlike jamčila je uzbudljivu utakmicu. Odlično je naša momčad otvorila utakmicu te je na kraju prve četvrtine imala prednost od 8 poena. Ipak, gosti iz Virja se nisu olako predavali te su krajem druge četvrtine u potpunosti anulirali prednost Koprivničanaca, a početkom treće i preuzeli vodstvo. Bio je to rezultat koji je probudio domaće košarkaše. Angažiranijom obranom te koševima iz kontri i polukontri naši su košarkaši ponovno preuzeli vodstvo i do kraja utakmice napravili prednost od 12 poena koja je bila i više nego dovoljna za prvo mjesto.

Najefikasniji u ekipi Koprivnice bili su Vedriš s 22 poena, Gerić s 21 te Žaja s 18 poena, a valja pohvaliti i odličnu igru Mikora i Vrhovca u obrani. Našim košarkašima slijede susreti protiv vršnjaka iz Međimurske i Varaždinske županije na regionalnom doigravanju s kojeg će se najbolja ekipa kvalificirati na poluzavršnicu prvenstva Hrvatske.

zatvori