Utorak, 16. travnja 2024.

‘Hrgova smjena neće razbiti županijski HSS’

Branko Hrg izgubio je u unutarstranačkim izborima, a za novog predsjednika HSS-a u drugom krugu izabran je Krešo Beljak iz Samobora.

Kako će se Hrgov poraz odraziti na status i događanja u podravsko-prigorskom HSS-u pitanje je na koje nam je odgovorio predsjednik Darko Koren:

Mislim da ćemo mi kao županijska organizacija i dalje biti homogeni u najvećem dijelu. Sigurno da ima pojedinaca koji drugačije misle i to nije zabranjeno, ali dokle god sam ja predsjednik ovdje, neću dozvoliti da to vodi našem razbijanju.

Kad je pak riječ o Korenovoj budućnosti na mjestu županijskog stranačkog predsjednika, ali i na funkciji župana, naš sugovornik kaže:

O tome će naravno odlučivati ljudi iz stranke s područja naše županije koji će, kad za to dođe vrijeme, valorizirati sve ono što ja radim i odlučiti o mojoj sudbini. Ja se toga apsolutno ne bojim. Mislim da kontroliram situaciju što se tiče županijske organizacije iako je to možda malo preteška riječ.

Inače, Koren kaže da je teško u ovom trenutku jednoznačno reći kako će se smjena predsjednika stranke odraziti na rad na podravsko-prigorskom terenu, no vjeruje da je riječ o jednom od procesa tipičnih za političke stranke. Vjeruje da problema neće biti, iako je većina odlučila da se promijeni pravac kojim je stranka dosad vođena.

zatvori