Petak, 29. ožujka 2024.

HSS-ovi zamjenici ministara obećali punu pozornost našoj županiji

Županijski odbor HSS-a u Koprivničko-križevačkoj županiji održao je u Križevcima 16. sjednicu. Uz tehničke naputke glede subotnjih unutarstranačkih izbora, bio je to skup na kojemu je Branko Hrg predstavio svoj program za novi predsjednički mandat.

Istakao je da je HSS pod njegovim vodstvom ostvario na parlamentarnim izborima znatan pomak, dok je rezultat na izborima za europarlamentarce ocijenio odličnim jer je stranka preferencijalnim glasovima dobila mandat u Bruxellesu. HSS je danas u Hrvatskoj strateški partner u vladajućoj koaliciji s klubom zastupnika u Saboru i dužnosnicima unutar ministarstava. Hrg najavljuje da će u sljedećem mandatu podići stranku na nivo koji realno zaslužuje.

Kandidat za potpredsjednika stranke, Koprivničanac prof. dr. Hrvoje Petrić rekao je da njihov izborni program za HSS budućnosti čine poduzetništvo, poljoprivreda, obrazovanje i turizam, koji su temelj za sve ostale elemente funkconiranja države.

Kandidaturu Hrgovog tima na skupu u Križevcima podržali su i novi zamjenik ministra poduzetništva i obrta Mario Turalija iz Osijeka te pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Momir Karin iz Imotskog, koji su se, kako stoji u stranačkom priopćenju, „obvezali da će u svom radu u ministarstvima punu pozornost dati prostoru naše županije“.

zatvori