Utorak, 23. travnja 2024.

Verica Rupčić jednoglasno izabrana za novu predsjednicu Županijske skupštine, vratio se Mladen Švaco

Verica Rupčić nova je predsjednica Skupštine Koprivničko-križevačke županije. Na toj je dužnosti zamijenila svog kolegu iz HDZ-a Damira Felaka koji je zbog posla saborskog zastupnika dao ostavku, ali i dalje ostaje članom Županijske skupštine.

Zanimljivo je da je Rupčić dobila jednoglasnu potporu svih članova Županijske skupštine na čemu je posebno zahvalila kolegama iz oporbenog bloka. No ta potpora nije iznenađenje jer, pojasnio je SDP-ov Darko Ledinski, nije bilo teško dići ruku za osobu iznimnih sposobnosti, što je Rupčić svojim dosadašnjim djelovanjem pokazala.

Umjesto Verice dužnost predsjednika vladajućeg kluba HSS-HDZ-A-HSP preuzeo je HDZ-ov Goran Kovačić.

Felak je zahvalio na suradnji svim članicama i članovima, stručnim službama i predstavnicima medija. Kaže da ne može obnašati dužnost predsjednika uz posao saborskog zastupnika, no ostat će članom Županijske skupštine.

Sjednicu je nakon prve točke vodio potpredsjednik Goran Gregurek, a nakon što je izabrana, vođenje sjednice preuzela je Verica Rupčić.

Povratak Mladena Švace

I dok će se Rupčić truditi biti prva među jednakima kako bi svi zajedno odradili mandat na korist svim građanima, u skupštinu se vratio nezavisni Mladen Švaco. On je 15. travnja prošle godine stavio mandat u mirovanje, a umjesto njega mandat je odrađivao Nikola Novosel Miška iz Križevaca. Švacin je mandat ponovo aktiviran od 1. siječnja ove godine, o čemu su članovi Skupštine informirani u sklopu redovne procedure. No vijećnika Švacu nisu imali prilike vidjeti jer se nije odazvao sjednici.

zatvori