Utorak, 23. travnja 2024.

Devete Stepinčeve dane obilježio veliki oratorij blaženiku u čast

U koprivničkoj Župi bl. Alojzija Stepinca zadovoljni su Stepinčevim danima što su ih organizirali devetu godinu za redom.

Uz brojna zanimljiva predavanja na temu Djela milosrđa – izvor radosti, mira i spokoja, ovogodišnje Stepinčevo obilježio je i oratorij pun molitve, pjesme i priča o Alojziju Stepincu. Rekao je to Dravi info župnik, velečasni Krunoslav Pačalat.

Oratorij je bio nešto novo i to je bio jedan prekrasan doživljaj da smo imali jedan cijeli presjek od rođenja Alojzija Stepinca pa do današnjih dana. Oratorij je ljudima zaista bilo nešto posebno lijepo.

Odlučili su ga zato izvoditi i dalje.

Mi ćemo sa tim oratorijem ići po još nekim župama da bismo propagirali blaženika i njegove misli.

Odmah nakon duhovnih programa posvećenih blaženom Stepincu, na Lenišću nastavljaju s korizmenim programima, najavio je župnik Pačalat:

U korizmi definitivno mislim organizirati duhovne obove za sve uzraste vjernika. Duhovne obnove bit će prožete mislima Alojzija Stepinca, ali i aktulanim mislima koje se tiču vremena u kojem živimo.

Župnik Pačalat vjeruje da će se programima koje organizira ponovo odazvati vjernici iz svih gradskh župa i okolice, pa i šire regije, jer daju odgovore na duhovna pitanja suvremenog čovjeka.

zatvori