Petak, 19. travnja 2024.

DOM MLADIH U pripremi je 150 tisuća kuna vrijedna dokumentacija za rekonstrukciju

Gradsko komunalno poduzeće “Komunalac” planira rekonstrukciju Doma mladih.

Što točno planiraju raditi, Dravi.info rekla je predsjednica Uprave Komunalca, Maja Hleb.

Dom mladih je u relativno lošem stanju što se tiče energetske učinkovitosti objekta pa smo u skladu s tim odlučili da počnemo s rekonstrukcijom zgrade kako bi se postigla energetska učinkovitost, kako bi se zamijenile instalacije i popravilo stanje u podrumu koje je, rekla bih, katastrofalno.

Kako bi se realizirali zacrtani planovi, potrebno je pripremiti dokumentaciju za koju je Komunalac od Grada dobio 150 tisuća kuna. Predsjednica Komunalca pojašnjava i zašto je za to potrebno toliko novca.

Nismo željeli rješavati objekt parcijalno s različitim radovima, nego smo htjeli sveobuhvatno poraditi na toj energetskoj učinkovitosti. Nadamo se pritom prijaviti se i iskoristiti sredstva Fonda za zaštitu okoliša. Za to nam treba projekt, zato je tako veliki iznos. To je planirana vrijednost da se obavi izrada projektne dokumentacije kako bismo što veće efekte postigli sa što manje novaca.

Prva faza radova, koja će uključivati rekonstrukciju fasade uz postavljanje toplinske izolacije, promjenu vanjske stolarije i hidroizolaciju podruma, trebala bi početi ove godine. Rekonstrukcija krova, sustava grijanja i rasvjete planirana je za drugu fazu, odnosno sljedeću godinu, dok će zadnja na red doći prenamjena podruma za najam. Za prvu fazu radova, prema riječima predsjednice uprave Hleb, planirano je 700 tisuća kuna.

zatvori