Utorak, 26. ožujka 2024.

Bira se koprivnički najvolonter – tko je zaslužio ovo priznanje?

Počelo je zaprimanje prijava za ovogodišnju nagradu Zlatni vol za najvolontere.

Nagrade se dodjeljuju za volontere do 29 i starije do 29 godina te za najvolonterskiju manifestaciju u protekloj godini. Podsjetio je u ime organizatora, Udruge mladih Koprivnice njen predsjednik Gordan Knežević te pojasnio:

U pravilu nominiraju pravne osoba. Znači, ili udruge ili institucije, ali ako bilo koja fizička osoba ima potrebu i želju nekog nominirati može se javiti organizatoru i naći ćemo način da se osoba kandidira. Pobjednika će se birati na svečanom proglašenju.

Kao i svake godine, dodjelom priznanja u tri kategorije – Zlatni vol, Zlatni volek i Zlatno krdo, želi se iskazati čast Koprivničancima koji nesebično pomažu drugima. Svaka udruga može do 15. veljače predložiti po jednog kandidata u svakoj kategoriji, a predloženi kandidati ne moraju biti članovi udruge koja ih predlaže.

Prijašnjih godina se dodjelom ove nagrade obilježavao Međunarodni dan volontera kojemu je posvećen 5. prosinac, no od prošle godine nagrada se dodjeljuje nešto kasnije. Koji su razlozi tome, istaknuo je predsjednik UMKO-a.

Dosad smo to radili povodom Međunarodnog dana volontera koji je početkom prosinca. E sad, s obzirom da je to neki rezime godine, prošle godine smo odlučili ta dodjelu nagrada organiziramo početkom sljedeće godine za prethodnu jer je to ipak rezime svih događaja i rada volontera za proteklu godinu.

Uz Udrugu mladih Koprivnice, organizaciji se ove godine uključio i novoosnovani Volonterski centar. Svečana podjela priznanja održat će se 27. veljače.

zatvori