Petak, 19. travnja 2024.

Biciklističke staze u Koprivnici nisu građene po specifikaciji jer ona ni ne postoji

Slijedi li Koprivnici revizija pješačko-biciklističkih staza?

Mogućnost je to koja se pokazala nakon što je HSS-ova Karolina Vidović pitala jesu li sve gradske staze izrađene prema važećim standardima:

Jesu li sve pješačko-biciklističke staze u našem gradu po mjerilima, odnosno po širini koja je propisana – ne znam ni sama – pravilnikom ili zakonom. Hvalimo se da smo najbiciklističkiji grad, pa me zanima jesu li te staze u skladu s propisanim normama.

Gradonačelnica Vesna Želježnjak svjesna je da se ta dvojba provlači otkad je Grad počeo uređivati staze, osobito stoga jer neke staze nisu dovoljno široke. No činjenica je da pravilnik koji definira staze ne postoji, kaže gradonačelnica i pojašnjava:

Pravilnik je u izradi i kad ćemo ga izraditi pokrenut ćemo… ne rekonstrukciju, ali ćemo odrediti točne gabarite i sve ono što je potrebno za pješačko-biciklističke staze, a što će definirati budući pravilnik.

Gradonačelnica Koprivnice kaže da je Gradska uprava učinila sve što je bilo moguće da bi, iako bez normi, izgradila i uredila pješačko-biciklističke staze i tako doprinijela sigurnosti građana u prometu.

zatvori