Srijeda, 24. travnja 2024.

Zrinski trg: Parkiranje nikad nije ni bilo predviđeno između Martinovke i Florijanskog trga

O problemima nastalima nakon što je Grad Koprivnica prodao parcelu na Florijanskom trgu vlasniku obrta “Poslovanje nekretninama” Darku Grošiću, oglasio se i Zrinski trg.

Stupanje u posjed novog vlasnika nisu dobro prihvatili vlasnici poslovnih prostora u Martinovki, a stručne gradske službe utvrdile su da prema građevnoj dozvoli i glavnom projektu zgrade Martinovka dvorišni dio parcele nije bio predviđen za parkiranje već kao zelena površina i prostor za smještaj kontejnera. Kolni prilaz jugozapadnom dijelu dvorišta bio je predviđen izvedbom kolnog ulaza iz Ulice Ivana Generalića. Važećom dokumentacijom nisu bila ni predviđena, a ni osigurana parkirna mjesta na parceli zgrade već je bilo predviđeno da se za potrebe parkiranja koristi javno parkiralište u Ulici Ivana Generalića.
Gradska administracija objavljuje i da nekretnine prodane poduzetniku Grošiću nisu ni bile niti jesu opterećene nikakvim ugovorom niti pravom služnosti u korist bilo koje osobe ili nekretnine, pa tako ni u korist vlasnika susjednih nekretnina.

Iz Gradske uprave su napomenuli i da je u glavnom projektu Martinovke već bila naznačena površina buduće gradnje koja je prostorno-planskom dokumentacijom predviđena na nekretninama koje je kupio Grošić pa stoga nije bila ni predviđena mogućnost kolnog prilaza Martinovki s Florijanskog trga, a zgrada ima adresu u Generalićevoj ulici. O svemu tome, smatraju u Gradskoj upravi, vlasnici poslovnih prostora trebali su biti upoznati, čak štoviše – sve je to trebalo biti obuhvaćeno kupoprodajnim ugovorima.

Za podsjetiti je da je investitor zgrade bila Zanatska zadruga Temelj, a prva projektna dokumentacija seže iz 1994. godine.

Kad je pak riječ o parkiranju, iz Gradske uprave poručuju da vlasnici prostora u Martinovki mogu koristiti javno gradsko parkiralište pod uvjetima kao i svi ostali građani, uz mogućnost kupovine godišnje parkirne karte.

zatvori