Četvrtak, 25. travnja 2024.

U najluđoj noći bili smo mirni, kaže policija, ali opet je netko nastradao od pirotehnike

Muškarac iz Štaglinca petardom je ozlijedio šaku, a u Koprivnici i Podravini dogodile su se i tri prometne nesreće.

Noć u kojoj smo se pozdravili s 2015. i poželjeli dobrodošlicu 2016. godini u Koprivnici je protekla razmjerno mirno, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Od silnih detonacija pirotehnike zabilježena je samo jedna ozljeda. Radi se o 35-godišnjem muškarcu iz Štaglinca koji je prilikom bacanja petarde ozlijedio šaku, no još uvijek nije poznato koliko teško je nastradao.

Podsjetimo, uporaba pirotehničkih sredstava II. i III. razreda dopuštena je do 1. siječnja – to jest, više nije. Imate li neiskorištenih petardi, spremite ih za iduću Novu godinu.

Policijski službenici imali su i neugodan susret s muškarcem na Varaždinskoj cesti u Koprivnici koji ih je izvrijeđao prilikom postupanja zbog prijave obiteljskog nasilja.

A na Staru godinu dogodile su se i tri prometne nesreće, od toga jedna u našem gradu i dvije drugdje u Podravini. Jučer malo iza 13 sati dva su se osobna automobila sudarila u koprivničkoj Starogradskoj ulici, i to zbog nepropisnog kretanja – čemu je vjerojatno pridonio i alkohol, budući da je vozač koji je uzrokovao nesreću imao 1,07 promila alkohola u organizmu.

Od ostalih nesreća, vozač osobnog automobila oko jedan sat prije ponoći sletio je s ceste između Kalinovca i Budančevice te se nekoliko puta prevrnuo na zelenoj površini. Imao je 1,73 promila alkohola i lakše je ozlijeđen. Također, netko je oko 22 sata u Ulici kralja Tomislava u Đurđevcu sletio s kolnika i “pokupio” prometni znak te potom napustio mjesto nesreće; policija za njim traga.

 

zatvori