Petak, 19. travnja 2024.

Saša Vukonić prešao u redove NK Koprivnice, a najavljuju se i druga pojačanja

Lijepa vijest stiže iz Nogometnog kluba Koprivnica. Kako nam je potvrdio trener Ranko Celiščak, Zelenima se pridružio iskusni Saša Vukonić, bivši reprezentativac Hrvatske i igrač Slaven Belupa.

Vukonić je dosad igrao u Tehničaru iz Cvetkovca, a usprkos ponudama iz Austrije, u dogovoru s direktorom Tucakovićem i trenerom Celiščakom ipak je odlučio pojačati momčad NK Koprivnice. – Vuković je odlučio svoju ambiciju i motivaciju prenijeti u naš klub – kazao nam je trener Zelenih, popularni Cvele. – Pokušat ćemo ga na proljeće dotjerati do vrhunske razine tako da može nastaviti igrati nogomet na profesionalnom nivou jer za to ima kvalitetu.

Rošade kadrova, međutim, nisu ni Koprivnicu ostavile neokrznutu. Napustila su ih šestorica igrača: Antonio Brzoja se vratio u Zadar, Dragan Pavlović u Karlovac, dok Martinčić i Mešnjak odlaze u Njemačku. Šarliju je, pak, trener Željko Kopić pozvao na pripreme s prvom momčadi Slavena, a drugi angažman potražio je i vratar Balala. Došao je Luka Ivanović iz Varaždina te Baričić iz legradskog Graničara.

– “Napali” su nas i drugi klubovi – kaže Celiščak – i skoro smo ostali bez još nekih igrača, ali zahvaljujući velikim naporima kluba i posebno g. Tucakovića uspjeli smo zadržati većinu momčadi na čelu s Tucakovićem, Tkalčićem, Sminderovcem i Srbljinovićem i drugima. Naročito nam je bilo važno zadržati napadača Harunu.

Vukonić je prvi u nizu dolazaka, kaže Cvele. – Još uvijek smo u akciji da popunimo ključna mjesta: stoperske pozicije. Jednog vrhunskog stopera sada smo dobili s Vukonićem i tu je još otvoreno jedno mjesto. U potražnji smo i za jednim iskusnim veznim igračem.

Kako smo već najavili, Zeleni će s pripremama početi u nedjelju u 14:30. – Tijekom idućeg tjedna na probu nam dolazi još nekoliko kvalitetnih igrača, među kojima i nekoliko Brazilaca – najavljuje Cvele. – Većina njih ovdje će biti besplatno: samo žele ono što je prirodno, da imaju izlog, a to treća liga i jest; da se pokažu, nametnu te da onda mogu pronaći neki angažman u Hrvatskoj ili Europi.

Kada je Celiščak preuzeo trenersku palicu Koprivnice, klub je bio opterećen mnogim kadrovskim problemima. Sada više o tome ne moraju brinuti. – Direktor Tucaković i ja napravili smo ogroman napor da klub na početku priprema ima svojih 20-ak igrača. To je velika stvar, da nam se ne dogodi prošlo ljeto kada sam došao u klub i kada smo u nekim utakmicama jedva imali 11 igrača. Nadam se da ćemo skupiti još kvalitetnih mladih igrača, ali više nismo u panici, da ako ne dođu da smo mrtvi. Čekamo ih raširenih ruku.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Do promjena je došlo i kod vratara: Celiščak je za prvog golmana postavio mladog Matea Tihelku. – Balala je izvrstan golman, ali Tihelka je 17-godišnjak s velikom perspektivom prema Koprivnici i naročito prema Slavenu, pokazuje stvarno velike stvari i napredak – objašnjava Celiščak svoju odluku. – Mlad je i ponekad ima kardinalne greške, što je normalno. Donio sam odluku da on bude prvi golman i tako nismo mogli zadržati Balalu koji je bio među najplaćenijim igračima; time smo oslobodili financijski prostor za dolazak drugih igrača.

A na korak do zelenih vrata još su dvojica igrača koji bi mogli preuzeti vrlo važne uloge u Celiščakovu rosteru. – Možda i najveća pojačanja bili bi nam Potroško, bivši igrač Slavena i Koprivnice, vrhunski vezni igrač koji se dugo mučio s ozljedama, i Srpak, mladi igrač iz Torčeca koji također dolazi iz Slavena. Ukoliko bi njih dvojica bili zdravi i izdržali pripreme mogli bi nam biti najveća pojačanja. Želim im da prođu pripreme i da svoj talent pokažu na terenu.

Pripreme, dakle, počinju u nedjelju, a prva pripremna utakmica na rasporedu je već iduće subote i to sa Slavenovim juniorima. Potom slijede Sesvete, Bjelovar, Maksimir, Dugo Selo i tako dalje, a sveukupno će do početka prvenstva Celiščakovi momci odigrati devet prijateljskih susreta.

Do izmjena će doći i u upravi kluba. Dosadašnji predsjednik Goran Međurečan uključen je u rad Slavena Belupa te stoga, po novim pravilima, više ne može držati funkciju u NK Koprivnici. Novi predsjednik bit će poznat tijekom veljače.

 

zatvori