Besplatna pravna pomoć ponovno u Koprivnici

0
363
Snimio Marko Posavec.
Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu u srijedu će ponovno posjetiti Koprivnicu kako bi građanima pružili besplatnu pravnu pomoć, u sklopu projekta Pravne klinike.

Besplatnu pravnu pomoć mogu zatražiti svi zainteresirani građani kojima je potrebna. Sa sobom je potrebno ponijeti fotokopiju osobne iskaznice, kao i fotokopiju dokumentacije vezane uz pravni problem.

Klinika u prvom redu pruža pravne savjete, pomažući korisnicima da se snađu u pravnim problemima s kojima se suočavaju. Osim toga, klinika može pomoći i u sastavljanju raznih pismena i podnesaka u upravnom i drugim postupcima. Kliničari se ponekad mogu uključiti i u planiranje nastupanja u upravnim i sudskim postupcima, a Klinika može pomoći u povezivanju s odvjetnicima. U svom radu Klinika se ravna odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći i Pravilnika o studiranju.

Studenti samostalno i kolektivno obrađuju primljene slučajeve, pri čemu im po potrebi savjetom pomažu akademski mentori – suradnici, znanstveni asistenti i profesori.

Dežurstvo Pravne klinike održat će se u srijedu, 13. siječnja od 10 do 12 sati u Gradskoj vijećnici, soba br. 11.