Utorak, 23. travnja 2024.

Na djelu su bili provalnici, neoprezni vozači i jedan gorući automobil

Podravski lopovi nisu mirovali tijekom novogodišnjih blagdana, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka – no nisu se baš domogli ni nekog obilnog plijena.

Tako je netko između Stare godine i 2. siječnja provalio u prostorije autocentra u Ulici Stjepana Radića u Reki, no iz njih nije ništa ukrao. Nešto više sreće imao je provalnik koji je tijekom subote nasilno ušao u prometni ured željezničkog kolodvora u Đurđevcu, te odande ukrao prijenosnu blagajnu u kojoj je bilo nekoliko stotina kuna. Policija traga za odbjeglim lopovima i otetim kunama.

Nezgodno je bilo i u prometu: neoprezni vozač jučer je u Cirkveni prilikom vožnje u rikverc udario u betonsko postolje i metalni napinjač stupa električne mreže, dok je drugi, nešto kasnije, u Zvonimirovoj ulici u Đurđevcu vozilom udario u zid kućice vodovoda te pobjegao s mjesta događaja.

U Kunovcu je, pak, gorio osobni automobil. Do zapaljenja je došlo zbog pregrijavanja električnih instalacija negdje između ponoći i 5 sati ujutro – ozlijeđenih nije bilo, a požar su ugasili vatrogasci JVP Koprivnica. Šteta iznosi oko 15 tisuća kuna.

 

A osoba s koprivničkog područja policiji je jučer, u sklopu preventivne akcije “Manje oružja – manje tragedija”, dragovoljno predala pušku te time otklonila mogućnost da jednog dana tom puškom netko bude nastrijeljen.

zatvori