Subota, 20. travnja 2024.

FOTO CB Garden-Optika Očalinko novi su prvaci malonogometne Zimske lige

U velikom i napetom zagrebačkom derbiju, momčad Caffe bara Garden-Optike Očalinko na šesterce je svladala branitelja naslova, Caffe bar Dobermann, te dospjela na sam vrh osme sezone malonogometne Zimske lige, osvojivši ujedno i glavnu nagradu od 40.000 kuna.

Nakon isteka regularnog vremena na semaforu je stajalo 1:1; Garden-Očalinko poveo je iz kaznenog udarca, no Dobermann je uspio izjednačiti. Više sreće u izvođenju šesteraca imao je Garden-Očalinko, što im je na kraju donijelo pobjedu s 4:3 i veliko slavlje za koje su imali najmanje 40.000 razloga. Osvojeno drugo mjesto Dobermannu je donijelo 20.000 kuna.

U utakmici za treće mjesto, Studio Valore pobijedio je Švenda gradnju & Unijabeton s 5:3.

Najboljim igračem seniora proglašen je Filip Bojić iz pobjedničke ekipe. Kako je izgledao put do finala? – Pa skupinu smo ajmo reć’ relativno lagano prošli, šesnaestinu također, malo mučenje u osmini… Četvrtfinale je išlo pomalo teško, polufinale lagano, a finale ste eto vidjeli sad – rekao nam je.

Protivnici su bili vrlo opasni. – Znali smo da će to biti egal, 50-50, ali eto, malo sportske sreće i okrenulo je na našu stranu.

Hoćemo li Filipa vidjeti i nagodinu? – Meni je ovo već drugi-treći turnir ovdje, jako sam zadovoljan organizacijom i svime, sigurno ćemo doći i sljedeće godine.

Dodajmo još da je titulu najboljeg vratara kao i lani ponio Žarko Luketin iz Caffe bara Dobermann, a najboljim se strijelcem pokazao Kristijan Dominko iz Studija Valore. Za fair play nagrađena je ekipa Caffe bara 048.

Nagrade i priznanja najboljima uručili su koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak, koprivničko-križevački župan Darko Koren, predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice Jasmina Stričević i predsjednik županijske Zajednice sportova Stanislav Lovković, kao i autor prijelaznog pehara Dragutin Ciglar.

Na kraju, što reći? – Nakon 20 dana možemo turnir ocijeniti uspješnim, kao i svih ovih dosadašnjih godina – opravdano je zadovoljno konstatirao Sergej Milivojević, predsjednik Udruge za mali nogomet Koprivnica koja organizira Zimsku ligu. – Imali smo puno ekipa i u pionirskom i u veteranskom i u seniorskom dijelu. Ekipe nam se vraćaju i svake godine imamo jedan respektabilan broj koji turnir ovakvog rejtinga mora i imati da bi opstao.

– Veliko mi je zadovoljstvo da publika prati turnir – dodao je – i danas je napunila dvoranu kao i posljednjih dana. Pobjednici, sami finalisti i cijela polufinala bila su puna adrenalina i preokreta, to je ono što je publika zaslužila. Pobjednici su nam nova, mlada ekipa, prvi puta na turniru, i mislim da su sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto.

Što dalje? – Pripreme za novu sezonu zapravo kreću već sutra, iako je to teško ostvariti, ali jedan turnir koji traje mjesec dana treba izorganizirati. Bez sponzora i svih ovih ekipa koje dolaze iz četiri okolne županije ovaj turnir ne može postojati. Broj igrača, broj ekipa i publika koja voli mali nogomet i koja ga se naviknula pratiti u Koprivnici daje jednu draž svemu tome i bez svih tih segmenata teško se može ostvariti jedan ovakav turnir.

Time zaključujemo Zimsku ligu, sezonu 2015./2016. Očekujemo nastavak u prosincu, i dalje pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave.

Poredak – seniori
  1. Caffe bar Garden-Optika Očalinko
  2. Caffe bar Dobermann
  3. Studio Valore
  4. Švenda gradnja & Unijabeton

Najbolji strijelac: Kristijan Dominko (Studio Valore)
Najbolji golman: Žarko Luketin (CB Dobermann)
Najbolji igrač: Filip Bojić (CB Garden-Optika Očalinko)

zatvori