Četvrtak, 25. travnja 2024.

Zaključavajte bicikle i u vlastitom dvorištu – prilika čini lopova

Još je jedan bicikl nestao iz dvorišta obiteljske kuće u Koprivnici, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Nemili događaj zbio se u noći s ponedjeljka na utorak u mirnoj Ulici braće Malančec, a posao je lopovu bio olakšan time što bicikl nije bio zaključan. Policija traga za počiniteljem i otuđenim biciklom vrijednim nekoliko tisuća kuna.

Sinoć se dogodila i jedna lakša prometna nesreća: oko 21 sat i 40 minuta u Ulici Josipa Vargovića neoprezan je vozač osobnog automobila udario u drugi, parkirani automobil. Potom je napustio mjesto događaja, ali ubrzo je pronađen i utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola od 0,54 promila.

Jedna dobra vijest za kraj: osoba s koprivničkog područja jučer je, u sklopu akcije „Manje oružja – manje tragedija“, policiji dragovoljno predala ručni bacač raketa te time izbjegla moguće prekršajne i kaznene sankcije.

Policija također podsjeća da je u tijeku akcija „Mir i dobro“ te poziva sve građane da primjereno i dostojanstveno proslave božićne i novogodišnje blagdane, ističući pritom kako je uporaba pirotehničkih sredstava II. i III. razreda dopuštena samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja. Njihova je uporaba zabranjena u zatvorenim prostorima te na mjestima gdje se okuplja veći broj osoba.

zatvori